سلامت باشی SalamatBashi.ir
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران:

توریستهای خارجی پشت مرزهای ایران ماندند

توریستهای خارجی پشت مرزهای ایران ماندند

به گزارش سلامت باشی به دنبال ممنوعیت و محدودیتِ باردیگر ورود توریستهای خارجی به ایران برای پیشگیری از شیوع بیشتر «اُمیکرون»، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اعتراض به این تصمیم، خبر داد: صدور یک باره و اجرای آنی این مصوبه، برخی از گردشگران را پشت مرزهای ایران نگه داشت.


وزارت کشور ۳۰ آذرماه با ابلاغ دستورالعملی مطابق با مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا، ورود مسافر از ۱۲ کشور آفریقایی و اروپایی را به ایران به مدت ۱۵ روز ممنوع کرد. همینطور این دستورالعمل ورود اتباع خارجی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه ۴ دیماه ۱۴۰۰ را به مدت ۱۵ روز فقط برای دارندگان پروانه اقامت معتبر جمهوری اسلامی، روادید تحصیلی، روادید ورود (شامل بازرگانان و تجار)، روادید با حق کار، روادید درمانی (گردشگری سلامت)، روادید سرمایه گذاری و دارندگان مُهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه، مجاز اعلام نموده است.
این دستورالعمل سربسته از توقف باردیگر ویزای گردشگری ایران به مدت ۱۵ روز اطلاع داده است. صدور ویزای گردشگری ایران از آغاز سال ۱۳۹۹ با دستور ستاد ملی کرونا متوقف شده بود که از پنجم آبان ماه ۱۴۰۰ با دستور رئیس جمهور از سرگرفته شده بود.
حرمت الله رفیعی ـ رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ بعد از جلسه فوری با معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ایسنا گفتگو کرد و در اعتراض به مصوبه جدید ستاد ملی کرونا و دستورالعمل وزارت کشور که بدون نظر مشورتی متولیان، فعالان و کارشناسان گردشگری صادر گردیده است، اظهار نمود: این مصوبه قرار بود از امروز شنبه ۴ دیماه اجرا شود، اما بمحض ابلاغ، از روز چهارشنبه اول دیماه و در بعضی مبادی ورودی و مرزهای کشور از روز ۳۰ آذرماه اجرا شده و از ورود گردشگران به ایران جلوگیری شده است.
او تصریح کرد: گردشگری عامل اصلی شیوع کرونا نبوده و نیست، بخصوص آن که از مجرای قانونی و کنترل شده صورت گیرد. در مصوبه ای که وزارت کشور ابلاغ کرده است، ورود همه گروه ها و مسافران به ایران آزاد اعلام شده، به جز توریست خارجی. اگر این توریست عامل منتقل شدن ویروس به ایران بوده، چرا گزارش آنرا تاکنون نداده اند؟ برپایه این مصوبه، توریست سلامت اجازه ورود دارد، گردشگری که بیمار است و برای درمان به کشور ما سفر می کند. ورود این گردشگران هیچ محدودیت و مانعی ندارد، اما توریست فرهنگی و طبیعت که در محیط کنترل شده و تحت نظارت حضور دارد و سفر می کند، عامل منتقل شدن ویروس به کشور شناخته شده است.
رفیعی با "غیرکارشناسی" و "غلط" خواندن این مصوبه و دستورالعمل اضافه کرد: هیچ یک از کشورهای گردشگر پذیر چنین محدودیت و ممنوعیتی را به اجرا نگذاشته اند. حرفی روی آن چند کشور آفریقایی که منشأ ویروس بوده اند و این مصوبه هم ورود از آنها را به ایران ممنوع کرده است، نداریم؛ مسئله این است که در این مصوبه فقط صدور ویزای گردشگری متوقف شده و ورود از مرزهای زمینی برای کشورهای همسایه همچون عراق بلامانع اعلام شده و ورود دیگر اتباع خارجی که ویزای ورود، سلامت، تجارت، تحصیل و سرمایه گذاری دارند، مانعی ندارد.
او نسبت به صدور بدون هماهنگی و اجرای آنی این مصوبه هم معترض شد و اظهار داشت: چطور می شود یک شبه برای مردمی که از قبل برنامه ریزی کرده اند، تصمیم بگیرند!؟ کشور خود ما به این گردشگران ویزا داده است، آن فرد بلیت خریده و تا لب مرز آمده، بعد اجازه ورود به او داده نشده است. این مصوبه اساسا اشتباه است و به کشور باردیگر ضرر و زیان وارد می نماید و عامل بی اعتمادی می شود، چه کسی مقرر است خسارت آن گردشگران و جواب این بی اعتمادی را بدهد؟ همین طوری در بلوک غرب نسبت به ایران هجمه و ایران هراسی وجود دارد، با این تصمیم ها و دستورها این بی اعتمادی تشدید می شود. این بخشنامه‌ی غیرکارشناسی فقط فضای عمومی را ملتهب می کند.
او خاطرنشان کرد: آقایانی که مصوبه را تنظیم کرده اند حتما می دانند گردشگر کسی است که از سلامت جسمی و مالی برخوردار می باشد و در شرایطی تصمیم به سفر می گیرد که مشکل جسمی نداشته باشد. اگر مقرر است برای پیشگیری از سویه های جدید کووید تصمیمی هم گرفته شود بهتر است مثل همه کشورها، کنترل، مقررات و نظارت ها را در مرزها تشدید کنند. چگونه از فردی که خودتان به او ویزا داده اید حقی را سلب می کنید؟ چگونه مردم را از این رونق اقتصادی محروم می کنید؟
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران ضمن اشاره به رشد ورود توریست خارجی بعد از صدور باردیگر ویزای توریستی، اظهار نمود: ۲۰ ماه بود که ورود توریست را به کشور متوقف کرده بودند، مثل حالا آن دوره هم فقط ورود توریست به ایران ممنوع بود. دقیقا در آن مقطع زمانی آمار فوتی و مبتلایان کرونا بالا بود. از آبان ماه ۱۴۰۰ که صدور ویزای توریستی از سر گرفته شده و ورود توریست هم رونق گرفته، دقیقا آمار مبتلا شدن به هر علتی، همچون تزریق عمومی واکسن، کاهشی شده است. اگر توریست عامل انتقال کووید بود حتما این مدت اثر خویش را می گذاشت، اما بدون توجه به این شرایط، یک مصوبه اشتباه دیگر صادر کردند.
وی در ارزیابی وضعیت سفر گردشگران به ایران از زمان صدور ویزا بیان نمود: آمار ورود توریست در یک ماه اخیر با هشت ماه پیش از این یک ماه، برابری می کند. تا پیش از این، ویزای درمانی صادر می شد و اتباع خارجی با عنوان توریست سلامت به ایران سفر می کردند، باآنکه شاید حدود ۹۰ درصد آنها واقعا برای درمان به ایران نمی آمدند، اما با ویزای درمان به ایران می آمدند. در یک ماه گذشته با ازسرگیری صدور ویزای توریستی جمعیت گردشگران ورودی بخصوص از کشورهای غیرهمسایه در حال افزایش بوده است.
رفیعی با تکیه بر لزوم اصلاح مصوبات ستاد ملی کرونا و دستورالعمل وزارت کشور، از عزت الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ با یادآوری اینکه تکیه کلامش «زیر میز زدن» است، درخواست نمود با احتساب رعایت پروتکلهای بهداشتی و مقررات کشور، زیر میز این "دستورالعمل غیرکارشناسی" هم بزند.




منبع:

1400/10/04
23:14:39
5.0 / 5
1204
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد