مهر بررسی می كند؛
پیدا و پنهان بودجه درمان ناباروری
سلامت باشی: رقمی که سال قبل برای مساعدت با درمان زوجین نابارور اختصاص یافت، 700 میلیارد تومان بود که سازمان بیمه سلامت عهده دار مدیریت این بودجه است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، مطالعات و آمارهای رسمی نشان میدهد که در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجین در سنین باروری، گرفتار مشکل هستند که اگر درمان شوند، می تواند سهم قابل توجهی در فرزندآوری و افزایش جمعیت داشته باشد.
این در حالی است که هزینه های درمان ناباروری، برای اغلب زوجین نابارور قابل پرداخت نیست و از همین رو، قید بچه دار شدن را می زنند. در صورتیکه اگر این زوجین، مورد حمایت مالی در تامین هزینه های درمان ناباروری قرار بگیرند، بطور قطع انگیزه بیشتری برای صاحب فرزند شدن خواهند داشت و همین موضوع می تواند به افزایش جمعیت کشور کمک نماید.
درمان های ناباروری چند تیپ کلی دارد که شامل درمان سرپایی، درمان در مرکز درمان ناباروری IUI، درمان IVF (لقاح تخمک و اسپرم خارج از بدن مادر و انتقال جنین به بدن مادر) است. برخی دیگر نیز نیاز به اهدا و درمان جایگزین پیدا می کنند.
بررسی ها و اطلاعات کسب شده از بیماران نابارور، نشان میدهد که هزینه های درمان ناباروری از ابتدا تا اختتام که به نتیجه برسد، از ۳ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان، متغیر است. زیرا، روند درمان ناباروری علاوه بر زمان بر بودن، بعضاً با شکست در راه درمان مواجه می شود و همین مسئله در افزایش هزینه ها تأثیرگذار است.
بودجه درمان ناباروری به درستی هزینه نمی شود
علی صادقی تبار مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا وابسته به جهاد دانشگاهی، با اعلان اینکه پشتیبانی از زوجین نابارور از دو منظر اهمیت دارد، اظهار داشت: اول آنکه حق جوانان ایرانی است که مشکلاتشان را رفع نماییم. حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجین نابارور هستند و باید زندگی سالمی داشته باشند. دوم آنکه جمعیت در کشور ما مقوله مهمی است؛ مشکل جمعیت در بعضی کشورهای خارجی با پذیرش مهاجران تعدیل می شود و در کشور ما جوانی جمعیت با ایجاد شرایط و تسهیلاتی برای خانواده ها محقق می شود.
وی با عنوان این مطلب که در سالهای قبل بودجه درمان ناباروری به وزارت بهداشت داده می شد که متأسفانه خروجی مناسبی نداشت، اضافه کرد: دو سال است که این بودجه در اختیار بیمه ها قرار دارد و از سال قبل سازمان بیمه سلامت، متولی مدیریت بودجه درمان ناباروری شد.
صادقی تبار با ابراز تأسف از این که بودجه درمان زوجین نابارور به درستی هزینه نمی گردد، اظهار داشت: در بودجه سال ۱۴۰۰ برای درمان زوجین نابارور به ازای هر زوج نابارور ۷ میلیون تومان تخصیص یافت که این رقم نمی تواند سایر هزینه های جانبی درمان ناباروری زوجین را پاسخگو باشد.
وی اشاره کرد: سازمان بیمه سلامت باید بسته حمایتی به زوجین نابارور ارائه بدهد. زیرا، ممکنست تعدادی از زوجین تا ۲۰ میلیون تومان هزینه کنند.
صادقی تبار اظهار داشت: رویه ای که سازمان بیمه سلامت در رابطه با تامین هزینه درمان ناباروری در پیش گرفته، منجر به شکست طرح خواهد شد.
وی اضافه کرد: بودجه درمان ناباروری در سال ۱۴۰۰، ۷۰۰ میلیارد تومان بود که در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفت و چون با تأخیر این بودجه را گرفته است، به خوبی استفاده نشده است.
به گفته صادقی تبار، تنها هزینه اتاق عمل بیماران نابارور در مراکز جهاد دانشگاهی در سال قبل ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در مراکز خصوصی تا ۱۴.۵ میلیون تومان بوده است که هزینه داروها و سایر خدمات درمانی نیز به این هزینه ها اضافه می شود.
۱۵ درصد خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه نیست
این در حالی است که گفته می شود، ۱۵ درصد خدمات درمان ناباروری که در دنیا به آن سیکل خدمت می گویند، در کشور ما پوشش بیمه ای ندارد.
محمدرضا صادقی رییس مرکز درمان ناباروری ابن سینا وابسته به جهاد دانشگاهی، با اشاره به افزایش هزینه های درمان ناباروری، اظهار داشت: ما اعتقاد داریم بیمه ها باید به کمک زوجین نابارور بیایند.
وی اضافه کرد: بیمه ها باید دغدغه و نگرانی مراکز درمان ناباروری را بشنوند. زیرا، هزینه های این مراکز به شکلی است که می بایست حمایت مالی شوند. اگر تعامل بین بیمه ها با مراکز درمان ناباروری وجود نداشته باشد، این مراکز پس از مدتی نخواهند توانست خدمات خودرا بصورت بیمه ای ارائه بدهند.
صادقی افزود: پرداخت مطالبات مراکز درمان ناباروری باید در اسرع وقت صورت گیرد تا این مراکز در ارائه خدمات گرفتار مشکل نشوند.
بیمه ها باید به مراکز درمان ناباروری کمک کنند
در همین حال، احمد وثوق معاون پژوهشگاه رویان، اظهار داشت: نحوه پوشش حمایتی از درمان ناباروری در کشور ما باید به شکلی باشد که اولویت را به زوجین جوان نابارور اختصاص بدهیم.
وی با عنوان این مطلب که دو سوم درمان زوجین نابارور کشور در مراکز غیر دولتی انجام می شود، اضافه کرد: اگر می خواهیم به افزایش جمعیت کمک نماییم، حتما باید به مراکز درمان ناباروری در بخش غیر دولتی توجه ویژه ای شود.
وثوق اظهار داشت: اگر این حمایت ها صورت نگیرد، بطور قطع روند درمان زوجین نابارور گرفتار مشکل خواهد شد.
هشدار وزیر به بیمه ها
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، با عنوان این مطلب که خدمات درمان ناباروری در امتداد رضایت مردم نیست، اضافه کرد: تعدادی از مراکز، با ارجاع بیماران به بخش خصوصی به مرکز تقاضای القایی یا درآمدزایی بدل شده اند که سبب افزایش هزینه های درمان ناباروری برای مردم شده است. اگر خدمات یک مرکز کامل باشد، ارجاع بیمار به بیرون تخلف است.
وی با تاکید بر این که ارجاع بیمار به خارج از مراکز درمانی دولتی باید دلیل قابل قبول داشته باشد، اظهار داشت: ارجاع غیرضروری بیمار نه فقط برای نازایی بلکه برای همه موارد قابل قبول نیست و برای درمان ناباروری به سبب هزینه های بالا، باید بصورت ویژه نظارت شود.
وزیر بهداشت با اشاره به بودجه های اختصاص یافته برای پوشش بیمه ای درمان ناباروری، تصریح کرد: بیمه ها امسال باید هزینه های درمان ناباروری را خوب پوشش دهند و اگر در این جهت مشکلی وجود دارد اعلام کنند تا قرارگاه درباره آن تصمیم مقتضی را اتخاذ کند.
به نظر می رسد که زوجین نابارور برای داشتن فرزند حاضرند هر سختی را به جان بخرند، به شرطی که از هزینه های سنگین درمان ناباروری کاسته شود. این اتفاق به شرطی رخ می دهد که بودجه اختصاص یافته به درمان ناباروری، در اختیار مراکز درمان ناباروری قرار بگیرد و آنها نیز ملزم باشند مستندات خود برای ارائه خدمت به زوجین نابارور را به دستگاه های مربوطه گزارش دهند.
منبع: سلامت باشی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب