۱۱ سبزی تیره رنگ و خواص چشم گیر آنها
سلامت باشی: سبزیجات تیره رنگ، مانند تمام سبزیجات غیر نشاسته ای، دارای کالری کم و فیبر زیاد هستند. مصرف این سبزیجات موجب احساس سیری طولانی مدت، کاهش سطح کلسترول و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود.
به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، این نکته ثابت شده که مصرف سبزیجات تیره رنگ مانند کلم، کاهو، اسفناج، سبزی تربچه و... موجب کنترل موثر قند خون به خصوص در زنان مبتلا به دیابت حاملگی می شود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این سبزیجات منابع خوبی از کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، گزانتین، لوتئین و نیز فولات و فیبر به همراه ساپونین ها و فلاوونوئیدها هستند:
_ آووکادو؛ محافظ چشم: یک عدد آووکادوی متوسط حاوی ۲۳ گرم چربی اشباع نشده است که خاصیت کاهنده کلسترول بد خون را دارد. کارشناسان تغذیه اعلام نموده اند که آووکادو حاوی لوتئین است؛ آنتی اکسیدانی که به حفظ سلامت چشم کمک می نماید. آووکادو سرشار از ویتامین E نیز بوده و مطالعات نشان می دهد کسانی که سطوح مناسبی از این ویتامین را دریافت می کنند، در معرض خطر کمتر مبتلاشدن به آلزایمر هستند.
_ کلم پیچ؛ مبارزه با سرطان: کلم پیچ همچون سبزیجات چیلیایی است که مانند همه انواع کلم ها ترکیبات گیاهی ضد سرطان و ویتامین ث دارد. مصرف کلم پیچ موجب افزایش قدرت استخوان ها می شود ضمن اینکه ویتامین K موجود در آن محافظ سلامت چشم، ویتامین A موجود در آن تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و چربی های امگا ۳ موجود در آن خواص ضد التهابی دارد.
_ کلم بروکسل؛ کاهش فشار خون: یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین های آ و ث است که مصرف آن منجر به کاهش فشار خون می شود.
_ کیوی؛ سرشار از فیبر: تحقیقات نشان میدهد که کیوی دو برابر پرتقال ویتامین ث دارد و پتاسیم آن نیز از موز بیشتر است. مصرف کیوی فیبر مورد نیاز روزانه و میزان نیاز به ویتامین ای را برطرف می کند.
_ سویا؛ کاهش کلسترول: این دانه ها علاوه بر اینکه منبع غنی از پروتئین هستند، می توانند با جایگزین شدن با گوشت قرمز میزان کلسترول بد خون را کاهش دهند.
_ چای سبز؛ سوپر قهرمان سلامت: این نوع چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با بیماریهای قلبی، برخی سرطان ها، دیابت، بیماری التهابی روده و.... است.
_ ریحان؛ از بین برنده التهاب: این گیاه با ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها لود شده و منبع غنی از ویتامین کا و آهن است. برگ ریحان خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد.
_ جلبک دریایی؛ ضد ویروس: این گیاه نیز علاوه بر این که دوز مناسبی از آهن را در خود دارد، دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی است.
_ لوبیا سبز؛ کنترل قند خون: علاوه بر اینکه سرشار از فیبر است به کاهش کلسترول خون نیز کمک می نماید و منجر به ثبات قند خون می شود. لوبیا سبز یک انتخاب مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است.
_ فلفل سبز؛ سرشار از آنتی اکسیدان: انواع فلفل سرشار از لیکوپن برای مبارزه با سرطان هستند؛ اما فلفل سبز منبع بسیار خوبی از مواد مغذی مهم همچون ویتامین ث، بتاکاروتن، فولات و ویتامین کا است.
_ مارچوبه؛ محافظ سلامت روده: این سبزی بهاری غنی از ویتامین های کا، آ، ث و فولات است. همین طور دارای برخی از مواد مغذی ضد التهابی است. مارچوبه دوز سالمی از اینولین را دارد؛ پری بیوتیکی که منجر به افزایش سلامت روده و دستگاه گوارش می شود. مارچوبه سرشار از فیبر است و هر فنجان آن ۳ گرم فیبر دارد. اسید آمینه موجود در مارچوبه به نام آسپاراژین به دفع مواد زائد از بدن کمک می نماید.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب