سلامت باشی SalamatBashi.ir

نبرد سکوهای آنلاین توزیع دارو با موانع قانونی

نبرد سکوهای آنلاین توزیع دارو با موانع قانونی

به گزارش سلامت باشی، کارشناس اقتصاد دیجیتال اندیشکده اقتصاد دانش بنیان با اشاره به ابلاغیه اخیر معاون حقوقی رییس جمهور درباب سکوهای عرضه اینترنتی دارو اظهار داشت: هیج نهادی با فعالیت این سکوها مخالف نیست و اختلاف نظر تنها بر روی شیوه راه اندازی آنها است.


علیرضا بهرامی، کارشناس اقتصاد دیجیتال سلامت اندیشکده اقتصاد دانش بنیان وابسته به مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: در امتداد هماهنگی بین دستگاهی درباب سکوهای عرضه اینترنتی دارو، معاونت حقوقی ریاست جمهوری طی ابلاغیه ای که بتازگی برای سازمان غذا و دارو ارسال کرده، اعلام نمود که این سازمان باید اصلاحاتی بر روی دستورالعمل جدید ضابطه فنی حمل دارو اعمال نماید.
بهرامی در این زمینه توضیح داد: در اردیبهشت سال جاری دستورالعمل عرضه و حمل دارو بوسیله سکوهای اینترنتی از طرف وزارت بهداشت ابلاغ گردید و برمبنای آن قرار شد که این دستورالعمل در بعضی از استانها بصورت آزمایشی اجرائی شود. این دستورالعمل در مرداد ماه امسال در سامانه ملی قوانین و مقررات، بارگذاری شد. در ادامه سازمان غذا و دارو ضابطه فنی آنرا بصورت تکمیلی ابلاغ نمود.
وی ادامه داد: در دستورالعمل ابلاغ گردیده در اردیبهشت سال جاری و مصوب هیأت مقررات زدایی، اعلام شده که مجوز فعالیت سکوهای عرضه اینترنتی دارو بوسیله سازمان نظام صنفی رایانه ای و یا اتحادیه کسب وکارهای مجازی صادر شود؛ ولی مصوبه سازمان غذا و دارو الزام می کند که این مجوز باید در کارگروهی متشکل از مدیران کل و رییس سازمان غذا و دارو صادر شود.
این کارشناس اشاره کرد: باتوجه به تفاوت دیدگاه های دو دستگاه، معاونت حقوقی ریاست جمهوری از جهت ایجاد هماهنگی بین دستگاه های دولتی به این مساله وارد شد و اعلام نمود که مصوبه سازمان غذا و دارو مغایر با مصوبات قبلی دراین خصوص است و نیاز به اصلاح دارد.
وی تصریح کرد: معاون حقوقی رییس جمهور تاکید کرده است که مجوز فعالیت این پلت فرم ها باید بصورت الکترونیکی بوسیله درگاه ملی مجوزها صادر شود.
وی در توضیح دیدگاه دو دستگاه بیان کرد: هیج نهادی با فعالیت این سکوها مخالف نیست و اختلاف نظر تنها بر روی شیوه راه اندازی آنها است.
بهرامی اضافه کرد: قبل تر نیز کمیسیون اصل 90 پیگیر این مساله بود و طی نامه ای به وزیر بهداشت اعلام نمود که ضابطه جدید سازمان غذا و دارو باید اصلاح گردد.
بهرامی با اشاره به مزایای این سکوها در عرصه سلامت اشاره کرد: این پلت فرم ها قرار نیست جای داروخانه را بگیرند، بلکه در صورتیکه می توانند مسیر تسهیل دسترسی مردم به داروها را فراهم آورند، قادرند در این زمینه شفافیت ایجاد کنند و به عنوان عامل نظارتی سازمان غذا و دارو و نهاد بهداشتی نیز عمل کنند.
این کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال اشاره کرد: این پلت فرم ها می توانند زمینه ای را فراهم آورند که داروهای بدون نسخه عرضه نشود. این امر برای داروهای ممنوعه که در رسانه های اجتماعی به آسانی معرفی و عرضه می شوند، مهم است؛ چونکه امکان رصد و نظارت عرضه این نوع داروها را فراهم خواهدنمود.
بهرامی اظهار داشت: فردی نسخه ای از پزشک دارد و برای یافتن داروهای خود به داروخانه ها مراجعه می کند که ممکنست داروخانه آن دارو را نداشته باشد و یا طرف قرارداد با بیمه بیمار نباشد، به همین دلیل این پلت فرم ها امکانی را فراهم می کنند که بیمار بتواند داروخانه مورد نظر را پیدا کند.
به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، طبق «تبصره دو ماده هشت بخشنامه پشتیبانی از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در عرصه سلامت که به تصویب هیأت وزیران رسیده است، وزارت بهداشت مکلف شده با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو بوسیله سکوها و کسب وکارهای اینترنتی را فراهم آورد. در همین تبصره آمده است که دستورالعمل آن باید ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این بخشنامه توسط وزارت بهداشت و با همکاری وزارت ارتباطات تدوین و ابلاغ شود.
سکوهای آنلاین توزیع دارو (Online Pharmacy Platforms) یکی از راهکارهای نوین برای دسترسی سهل و سریع به خدمات دارویی هستند. این سکوها با بهره گیری از فناوری های دیجیتال، پروسه خرید و دریافت دارو را ساده تر کرده اند و برای بیماران، پزشکان و داروخانه ها ارزش افزوده ایجاد می کنند. «دسترسی آسان تر به داروها»، «صرفه جویی در زمان»، «پیگیری و مدیریت نسخه ها»، «شفافیت قیمت ها» و «ارائه اطلاعات دقیق» از مزایای این سکوها بشمار می رود.
این در حالیست که در ایران، هر چند آمار دقیقی از تعداد سکوهای آنلاین توزیع دارو بطور رسمی اعلام نشده است، ولی چندین پلت فرم معتبر در این زمینه فعالیت می نمایند. این پلت فرم ها خدماتی مانند مشاوره پزشکی آنلاین و تسهیل در پروسه دریافت دارو را ارائه می دهند و باتوجه به سرعت فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی و سهولت در کسب وکارها همچنان شرکت های فعال فناور و استارت آپی در این زمینه همچنان در کوچه پس کوچه های دستورالعمل ها و ابلاغیه ها منتظر مانده اند تا بتوانند با کسب مجوزهای رسمی از سازمان غذا و دارو به حیات خود ادامه دهند.




منبع:

1403/10/29
11:36:03
5.0 / 5
49
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد