سلامت باشی SalamatBashi.ir

اهمیت کاهش مصرف نمک در حفظ سلامت استخوان ها

اهمیت کاهش مصرف نمک در حفظ سلامت استخوان ها

به گزارش سلامت باشی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار نمود: با افزایش سن بخصوص در دوران یائسگی، اگر دردهای استخوانی آغاز شود، این می تواند نشانه ای از خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان باشد. برای پیشگیری و مدیریت این وضعیت، مصرف منظم لبنیات، میوه ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.



به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده در مورد راهکارهای تغذیه ای برای جلوگیری از پوکی استخوان اظهار داشت: برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری سفارش می شود که لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف نکنید و روزانه سه واحد از آن، شامل شیر و ماست را مصرف کنید. از آنجائیکه پنیر و دوغ حاوی نمک بالایی هستند و نمک زیاد سبب افزایش دفع کلسیم از راه ادرار می شود، بهتر است برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن، شیر و ماست در اولویت قرار گیرند.

وی اضافه کرد: در سنین میانسالی، استخوان ها معمولا در وضعیت مناسبی قرار دارند اما با افزایش سن، ابتدا مرحله ای به نام استئوپنی (کاهش تراکم استخوان) شروع می شود که می تواند با دردهای استخوانی همراه باشد و در صورت عدم پیشگیری و مراقبت به مرحله پوکی استخوان منجر شود ازاین رو حفظ تعادل در رژیم غذایی و توجه به مصرف منظم لبنیات از گامهای مهم برای داشتن استخوان هایی سالم و قوی در دوران سالمندی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر در مرحله ای هستیم که دردهای استخوانی شروع شده است، باید توجه ویژه ای به رژیم غذایی خود داشته باشیم. گنجاندن لبنیات در برنامه غذایی روزانه ضروریست همینطور مصرف سبزیجات و میوه ها که به قلیایی شدن ادرار کمک می کنند، بسیار سفارش می شود چونکه این خصوصیت سبب کاهش دفع کلسیم از بدن می شود و نقش موثری در تقویت و سلامت استخوان ها دارد.

اسماعیل زاده افزود: در سنین بالاتر بخصوص برای خانم هایی که وارد دوران یائسگی می شوند، احتیاج به مصرف مکمل های کلسیم افزایش می یابد. در این دوران بدن به کلسیم بیشتری نیاز دارد و سه واحد لبنیات تنها می تواند حدود ۷۵۰ میلی گرم کلسیم تأمین کند ازاین رو بخش باقیمانده این نیاز باید از راه مصرف مکمل ها جبران شود.

وی اضافه کرد: اشخاصی که در معرض خطر مبتلا شدن به سنگ های کلیوی هستند، باید دقت داشته باشند که از مکمل های کلسیم نوع سیترات استفاده نمایند چونکه نوع کربنات امکان دارد خطر تشکیل سنگ را افزایش دهد. توجه به این نکات می تواند در حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از عوارض دوران سالمندی موثر باشد.

اسماعیل زاده در ادامه اظهار داشت: برای اشخاصی که احتیاج به مکمل کلسیم دارند، بسته به شرایط بدنی آنها سفارش می شود مکمل کلسیم را هفته ای یک تا دو بار یا حتی در بعضی موارد به شکل روزانه مصرف کنند اما باید به این نکته توجه کرد که وضعیت ویتامین D بدن هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توضیح داد: اگر سطح ویتامین D در بدن مناسب نباشد، حتی با مصرف لبنیات و مکمل های کلسیم بدن قادر به جذب کافی کلسیم نخواهد بود ازاین رو برای تأمین سلامت استخوان ها، نه تنها مصرف کلسیم بلکه توجه به میزان ویتامین D بدن هم ضروری می باشد. این دو ماده در کنار یکدیگر نقش کلیدی در جلوگیری از پوکی استخوان و حفظ سلامت استخوان ها دارند.

اسماعیل زاده تصریح کرد: این نکته به این معنا نیست که مکمل کلسیمی که مصرف می نماییم حتما باید حاوی ویتامین D باشد. باآنکه خیلی از مکمل های کلسیم موجود در بازار همراه با ویتامین D عرضه می شوند اما ویتامینی که جذب کلسیم را ممکن می سازد، ویتامین D موجود در بدن است، نه آن چه در قرص وجود دارد.

وی اضافه کرد: مکمل های حاوی ویتامین D باید به بدن وارد شوند تا در مراحل بعدی نیازهای ما را رفع کنند ازاین رو اگر قرصی مصرف می کنید که ویتامین D ندارد، اما سطح ویتامین D بدن شما مناسب می باشد، می توانید با خیال راحت از آن مکمل استفاده کنید، بخصوص برای اشخاصی که در معرض خطر پوکی استخوان و سالمندی قرار دارند، استفاده منظم از قرص کلسیم اهمیت بسیاری دارد.

اسماعیل زاده تصریح کرد: مصرف مکمل های کلسیم در صورت نیاز گنجاندن لبنیات در رژیم غذایی، مصرف فراوان میوه و سبزیجات و محدود کردن مصرف گوشت قرمز همچون عوامل مؤثر در کاهش خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان است. مصرف زیاد گوشت قرمز به سبب افزایش دفع ادراری کلسیم سفارش نمی شود و باید به حد اعتدال باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همینطور ضمن اشاره به نقش مضر نمک در سلامت استخوان ها اظهار داشت: نمک یکی از عوامل اصلی در بروز خیلی از بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده است. سدیم موجود در نمک باعث افزایش دفع کلسیم از راه ادرار می شود و خطر پوکی استخوان را به صورت قابل توجهی بالا می برد.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از این عوارض، ضروری است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل برسانید و از این ماده با احتیاط استفاده کنید.

اسماعیل زاده افزود: بدن انسان بطور میانگین در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد اما این به معنای آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیماً مصرف نماییم. باید به این نکته دقت کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است وروی غذاها می پاشیم، محدود نمی شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: خیلی از مواد غذایی که روزانه مصرف می نماییم به صورت طبیعی حاوی نمک هستند. برای نمونه نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی بعضی از میوه ها و سبزیجات هم حاوی سدیم هستند ازاین رو باید دقت نماییم که مصرف کلی نمک از تمام منابع، از حد مجاز فراتر نرود تا از بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان و بیماری های دیگر جلوگیری نماییم.

وی تصریح کرد: نمک پنهان در مواد غذایی مختلف به شکل ناخواسته وارد بدن ما می شود و همان مقدار یک قاشق مرباخوری نمک مورد نیاز بدن در طول روز، شامل مجموع تمام نمک های پنهان و آشکاری است که مصرف می نماییم.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، اسماعیل زاده اضافه کرد: بنابراین باید در مصرف نمک با دقت و احتیاط عمل نماییم، بخصوص اگر گرفتار دردهای استخوانی هستیم یا نگران مبتلا شدن به پوکی استخوان در دوران سالمندی باشیم. رعایت این نکات می تواند نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه نمک داشته باشد.

وی تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه نمک می تواند دفع ادراری کلسیم را افزایش دهد و به سلامت استخوان ها صدمه برساند ازاین رو سفارش می شود که نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید و تنها هنگام پخت وپز از مقدار مناسبی نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید.

اسماعیل زاده در انتها اظهار داشت: مواد غذایی مصرفی ما هم نباید شور باشند. از مصرف زیاد غذاهای کنسروی، خیارشور و ترشی های شور خودداری و نان های شور را از برنامه غذایی حذف کنید همینطور غذاهای رستورانی و فست فودها معمولا حاوی مقادیر بالایی نمک هستند که اگر مصرف آنها را محدود نکنیم، مقدار زیادی نمک وارد بدن می شود و خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان بخصوص در سنین بالاتر افزایش خواهد یافت. انتخاب تغذیه ای سالم و کاهش نمک دریافتی، یکی از طریق های مؤثر در حفظ سلامت استخوان هاست.




منبع:

1403/11/11
11:29:04
5.0 / 5
13
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد