یافته محقق ایرانی در آمریكا؛
عصاره چای سبز به کبد برخی افراد لطمه می رساند
سلامت باشی: سلامت باشی: یک تحلیل و بررسی جدید نشان داد که علایم اولیه لطمه کبدی ناشی از عصاره چای سبز با دوز بالا تا حدودی ناشی از یک تغییر در یک ژنوتیپ است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، استفاده طولانی مدت از عصاره چای سبز با دوز بالا امکان دارد محافظت در مقابل سرطان، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت نوع ۲ را فراهم آورد، اما همینطور امکان دارد در اقلیت کوچکی از جمعیت صدمه کبدی ایجاد نماید.
«حامد سماوات»، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار دانشگاه راتگرز، اظهار داشت: «پیش بینی این که چه کسانی صدمه کبدی را متحمل می شوند مهم می باشد، چونکه شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان داده است عصاره چای سبز با دوز بالا امکان دارد مزایای سلامتی قابل توجهی برای کسانی داشته باشد که می توانند با خیال راحت آنرا مصرف کنند.»
با استفاده از داده های حاصل از آزمایش چای سبز مینه سوتا، یک مطالعه بزرگ در مورد تاثیر چای سبز بر سرطان سینه، تیم تحقیقاتی بررسی کردند که آیا افرادی که دارای تغییرات ژنتیکی خاص هستند، بعد از یک سال مصرف روزانه ۸۴۳ میلی گرم از یکی از آنتی اکسیدان های غالب در چای سبز، معروف به اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) که به نام کاتچین شناخته می شود، بیشتر از دیگران علایم استرس کبدی را داشتند.
محققان دو گونه ژنتیکی مورد نظر را انتخاب کردند چونکه هر کدام سنتز آنزیمی را که EGCG را تجزیه می کند، کنترل می کند. آنها آزمایش چای سبز مینه سوتا را انتخاب کردند، چونکه این یک مطالعه بزرگ و خوب طراحی شده بود. کارآزمایی یک ساله کنترل شده با دارونما شامل بیشتر از ۱۰۰۰ زن یائسه بود و داده ها را در ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماه جمع آوری شده بود.
تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که علایم اولیه صدمه کبدی در زنان با یک تغییر در ژنوتیپ کاتکول-O-متیل ترانسفراز (COMT) تا حدودی بیشتر از حد طبیعی است و بشدت با تغییر در ژنوتیپ یوریدین ۵'- دی فسفو-گلوکورونوزیل ترانسفراز ۱A۴ (UGT۱A۴) پیشبینی می شود.
به طور متوسط، شرکت کنندگانی که ژنوتیپ پرخطر UGT۱A۴ داشتند، بعد از ۹ ماه مصرف مکمل چای سبز، آنزیمی که نشان دهنده استرس کبدی بود، تقریبا ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد، در حالیکه آنزیم هایی که ژنوتیپ های کم خطر داشتند، ۳۰ درصد افزایش یافتند.
سماوات ضمن اشاره به این که خطر مسمومیت کبدی تنها با سطوح بالای مکمل های چای سبز و نه با نوشیدن چای سبز مرتبط می باشد، اظهار داشت: «ما هنوز تا پیشبینی این که چه کسی می تواند به صورت ایمن عصاره چای سبز را با دوز بالا مصرف کند فاصله بسیاری داریم. تغییرات در این یک ژنوتیپ به صورت کامل تغییرات آنزیم های کبدی را در بین شرکت کنندگان در مطالعه توضیح نمی دهد. توضیح کامل احتمالا شامل برخی از تغییرات ژنتیکی مختلف و احتمالا برخی از عوامل غیر ژنتیکی است.»
سماوات در ادامه اضافه کرد: «با این حال، ما فکر می نماییم که قطعه مهمی از پازل را شناسایی کرده ایم و گامی در جهت پیشبینی این که چه کسانی می توانند با خیال راحت از مزایای سلامتی عصاره چای سبز با دوز بالا برخوردار باشند، برداشته ایم.»
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب