سلامت باشی SalamatBashi.ir
محققان پی بردند؛

رژیم غذایی سرشار از امگا3 روند بیماری ALS را کند می کند

رژیم غذایی سرشار از امگا3 روند بیماری ALS را کند می کند

سلامت باشی: تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف اسیدهای چرب اُمگا 3 مانند روغن دانه کتان و گردو ممکنست به کاهش سرعت عملکرد فیزیکی ناشی از اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) کمک نماید.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، ALS (که قبلاً به عنوان بیماری لو گریگ شناخته می شد) یک بیماری عصبی پیشرونده است که سلول های عصبی در مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به ALS توانایی شروع و کنترل حرکت عضلات را به مرور زمان از دست می دهند. متوسط طول عمر بعد از تشخیص دو تا پنج سال است.
محققان خاطرنشان کردند که روند آهسته تر علایم نیز ممکنست بقا را برای افراد مبتلا به ALS افزایش دهد.
دکتر «جتیل جورنویک»، استادیار اپیدمیولوژی از دانشگاه هاروارد و محقق ارشد، اظهار داشت: «ارتباطی که مطالعه ما بین رژیم غذایی و ALS نشان داده است جذاب است و نشان میدهد که افراد مبتلا به ALS ممکنست از ترکیب اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی خود بیشتر سود ببرند.»
علاوه بر گردو و روغن دانه کتان، منابع خوبی از اسیدهای چرب اُمگا ۳ شامل روغن کلزا و تخم کدو تنبل است.
محققان دریافتند که مصرف بیشتر اسید چرب امگا ۶ نیز می تواند مفید باشد.
برای مطالعه ارتباط بین رژیم غذایی و ALS، پژوهشگران به مدت ۱۸ ماه ۴۴۹ نفر مبتلا به ALS را دنبال کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۸ سال بود. حدود ۲۸ ٪ در آخر دوره مطالعه فوت کردند.
محققان با تحلیل و بررسی اسیدهای چرب امگا ۳ در خون شرکت کنندگان، آنها را به چهار دسته از پایین ترین تا بالاترین گروه تقسیم کردند.
شرکت کنندگان همین طور در ۱۲ جنبه عملکرد بدنی همچون بلع، صحبت کردن، جویدن، توانایی استفاده از عضلات در دست، بازوها، پاها و نیم تنه و عملکرد تنفسی مورد آزمایش قرار گرفتند.
نمرات کل بین صفر و ۴۸ متغیر بود و نمرات بالاتر نشانگر عملکرد بهتر و علایم با شدت کمتر بود.
یک اسید چرب اُمگا ۳ به نام اسید آلفا لینولنیک مفیدترین اسیدچرب بود که در دانه های کتان، گردو، چیا، و خیلی از روغن های گیاهی رایج یافت می شود.
شرکت کنندگان که بیشترین میزان اسید آلفا لینولنیک را داشتند، در شروع مطالعه بطور متوسط ۳۸.۳ امتیاز داشتند. افراد دارای کمترین مقدار آن، میانگین نمره شأن ۳۷.۶ بود.
تعداد کمتری از این گروه که دارای بیشترین میزان اسید آلفا لینولنیک بودند در طول مطالعه درگذشتند.
سطح بالاتری از اسید چرب امگا ۳ به نام اسید ایکوزاپنتانوئیک نیز با خطر کمتر مرگ در طول دوره مطالعه همراه بود. این اسید را می توان در مکمل های چربی ماهی و روغن ماهی یافت.
براساس این گزارش، یک اسید چرب امگا ۶ به نام اسید لینولئیک که در روغن های گیاهی، آجیل، گوشت، دانه ها و تخم مرغ یافت می شود، هم با بهبود بقای بیماران همراه بود.



منبع:

1402/04/04
11:27:09
5.0 / 5
398
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد