سلامت باشی SalamatBashi.ir

ارتباط مصرف زغال اخته با بهبود بیماری های مغز و اعصاب

ارتباط مصرف زغال اخته با بهبود بیماری های مغز و اعصاب

به گزارش سلامت باشی، زغال اخته باعث بهبود ارتباط بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، پلاستیسیته سیناپسی (انعطاف پذیری سیناپسی) و ارتباط آن با بهبود عملکرد حرکتی و شناختی می ­شود.



به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، زغال اخته از خانواده گیاهان گلدار دولپه ای و تیره زغال اخته­ایان است که حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی آنتی اکسیدان ­ها مانند پلی فنول، آنتوسیانین و رزوراترول است و در مقابل شرایطی مانند سرطان و بیماری­ های قلبی به علت خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی اثر محافظت کننده دارد.

پلی فنول زغال اخته دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. خواص حفاظتی عصبی پلی فنول زغال اخته ثبت شده، نه تنها از راه مکانیسم­ های آنتی اکسیدانی، به صورت دقیقی عمل می­ کنند، بلکه سطوح مختلف تنظیم هموستاز سلولی شامل بیان ژن را تحت تاثیر قرار می ­دهند. زغال اخته سبب بهبود ارتباط بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، پلاستیسیته سیناپسی (انعطاف پذیری سیناپسی) و ارتباط آن با بهبود عملکرد حرکتی و شناختی می ­شود. تمام این اثرات می ­تواند منجر به اثرات ضدپیری، ضدالتهابی و ضد تحریک کنندگی شود.

عصاره زغال اخته در طیف گسترده­ای از دوزها موثر است و بسته به پلی فنول­های مختلف درگیر و ویژگی­ های دارویی فردی آن­ها، امکان اعمال متفاوت در مناطق مختلف مغز وجود دارد. کاربردهای بالینی احتمالی می­ تواند در حوزه اختلالات عصبی باشد که در آن استرس اکسیداتیو، التهاب و تخریب عصبی مرتبط هستند مانند آلزایمر، بیماری پارکینسون، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، بیماری­های ایسکمیک، عفونی و التهابی.

آنتوسیانین­ های موجود در زغال اخته، می ­توانند دفع گلوکز را از راه مکانیسم­ های گوناگونی بالا برند. این عامل همینطور امکان دارد به بهبود عملکرد عصبی- شناختی کمک نماید. انتظار می ­رود بهبود دفع گلوکز و اصلاح هایپرانسولینمی با کاهش التهاب و ترخیص بیشتر بتا آمیلوئید مرکزی و همینطور افزایش سیگنالینگ در مراکز حافظه همراه باشد.

مطالعات پیش بالینی نشان داده است که مکمل زغال اخته می ­تواند عملکرد شناختی و عملکرد عصبی را در حیوانات مسن بهبود بخشد. آزمایش ­های اولیه انسانی، همینطور بهبود شناختی را در افراد مسن نشان می­ دهد؛ باآنکه شواهدی مستقیم از افزایش عملکرد مغز نشان داده نشده است. در مطالعه ای اختلال خفیف شناختی_نوعی از دست دادن حافظه که امکان دارد به بیماری آلزایمر پیشرفت کند، مورد بررسی قرار گرفت. در افرادی که پودر زغال اخته مصرف کرده بودند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت. گروهی که زغال اخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم در این افراد بهبود بخشیده شد. این تیم همینطور اسکن مغزی تصویر برداری با رزونانس مغناطیسی عملکردی را انجام دادند، که نشان دهنده افزایش فعالیت مغز در افرادی بود که پودر زغال اخته را مصرف کرده بودند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طی مطالع ه­ای که هدف از انجامش ارزیابی اثر عصاره زغال اخته بر رفتارهای افسردگی مانند و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید (LPS) بود، مشاهده شد که عصاره زغال اخته دارای اثرات ضدافسردگی است، از مغز در مقابل صدمه اکسیداتیو محافظت می ­کند و سطح TNF-a ناشی از LPS را تعدیل می ­کند.

ضربه مغزی (TBI)، عملکرد عصبی مورد نیاز برای شکل پذیری سیناپسی هیپوکامپ و عملکرد شناختی را به خطر می­اندازد. مکمل زغال اخته یک اثر مفید در کاهش جنبه های حاد TBI دارد. علیرغم مصرف زیاد زغال اخته، اطلاعات در ارتباط با اثرات آن بر پلاستیسیته و عملکرد مغز در شرایط ضربه مغزی محدود است.

با وجود این که مطالعات انسانی کار شده در ارتباط با تأثیر زغال اخته بر بیماری ­های مغز و اعصاب، محدود است، محققان هم اکنون معتقدند که زغال اخته می­ تواند نقشی مهم در مبارزه با بیماری ­های مغز و اعصاب داشته باشد.





منبع:

1403/04/05
20:52:10
5.0 / 5
210
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد