سلامت باشی SalamatBashi.ir

۲ سال طلایی از راه تغذیه با شیر مادر

۲ سال طلایی از راه تغذیه با شیر مادر

به گزارش سلامت باشی، اصفهان معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان اظهار داشت: در نظام سلامت، دو سال نخست عمر هر انسانی دوره ای طلایی است. این مدت می تواند سلامتی فرزندانمان را تضمین کند و آینده ای درخشان برایشان رقم بزند که بخشی از آن در گرو برخورداری از تغذیه با شیر مادر است.



علی پارسا، امروز (دوشنبه ۱۵مردادماه) در نشست خبری «هفته ترویج تغذیه با شیر مادر» که در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهار نمود: هر سال از ۱۰ تا ۱۶ مرداد بعنوان هفته ترویج تغذیه با شیر مادر شناخته و تلاش می شود تا پروتکلهای در ارتباط با این حوزه تقویت شود.

این پزشک خاطرنشان کرد: حمایت مادران در این حوزه حیاتی می باشد. شعاری که برای این روز در نظر گرفته شده «حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه» است با این امید که از همه ظرفیت ها برای ترویج تغذیه با شیر مادر استفاده گردد.

او با اشاره به اینکه شیر مادر با خصوصیاتی که دارد از معجزات الهی است و می تواند قدرت الهی را در خلقت بشر تبیین کند، چنین افزود: در ایام اول تولد، شیر همراه با آغوز است که برای کودک ایمنی بوجود می آورد. با گذر زمان و افزایش سن نوزاد ترکیب شیر هم تغییر می کند و تا ۶ ماهگی می تواند همه نیازهای تغذیه ای او را پاسخ گوید.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان ضمن اشاره به این که شیر مادر در حوزه سلامت روان و ارتباط عاطفی کودک و مادر هم تأثیرگذار است، اضافه کرد: شیر مادر، هم برای مادر و هم برای شیرخوار منافعی دارد. شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در بزرگسالی بهتر می توانند انتظارات مادر و پدر را پاسخ بدهند. در نظام سلامت، دو سال نخست عمر هر انسانی دوره ای طلایی است. این مدت می تواند سلامتی فرزندانمان را تضمین کند و آینده ای درخشان برایشان رقم بزند که بخشی از آن در گرو برخورداری از تغذیه با شیر مادر است.

این مسئول بهداشت استان توضیح داد: در این روزهای طلایی اگر حاملگی موفق طی شده باشد و شیردهی به درستی صورت گیرد، ۷۰ درصد رشد مغزی کودک، ۴۰ درصد رشد قدی و ۲۵ درصد رشد وزنی مطلوب شکل می گیرد و محقق می شود. رشد ذهنی کودکی که این روزهای طلایی شیردهی را بپیماید در مقایسه با کودکانی که شیر مادر دریافت نکرده اند، بیشتر است.

پارسا با اشاره به اینکه شعار هفته شیر مادر بر چهار محور اساسی قرار دارد، خاطرنشان کرد: محور اول ارتقاء آگاهی جامعه در مورد چالش های موجود در پشتیبانی از ترویج تغذیه با شیر مادر است. محور دوم، توسعه بستر لازم برای دسترسی برابر به تغذیه با شیر مادر است. به این مقوله به مثابه راهکاری نگاه می شود که در ازبین بردن چالش های تغذیه با شیر مادر مؤثر باشد.

او افزود: محور سوم جلب همراهی و حمایت افراد و سازمان ها به منظور افزایش همکاری و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر است. محور چهارم هم جلب حمایت و همکاریهای در ارتباط با تغذیه با شیر مادر، تمرکز بر گروههای صدمه پذیر و حمایت آنان برای تغذیه با شیر مادر است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه در کتب و مراجع پزشکی شیردهی عاملی مؤثر در پیشگیری از سرطان سینه معرفی شده است، تصریح کرد: یکی از چالش های ترویج تغذیه با شیر مادر کم رنگ بودن اجرای قانون جوانی جمعیت در نهادهای خصوصی است. باید برای حل این چالش در جهت پشتیبانی از مادران شاغل شیرده تلاش شود.

پارسا افزود: البته ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت گامی مهم در راه تأمین فضای مناسب برای رفع نیاز نوزاد و مادر در زمان استراحت به حساب می آید. شیردهی و نگهداری در اماکن عمومی و دولتی مساله مهمی است که دانشگاه علوم پزشکی برای عملی شدن این مورد گامهای مؤثری برداشته.

او با نظر به ماده ۱۷ قانون پشتیبانی از خانواده اظهار داشت: در این ماده، اعطای دورکاری به مادران آبستن به مدت دست کم چهار ماه و افزایش دو برابری کمک هزینه اولاد هرساله و به مدت پنج سال مورد توجه است. نوبت کاری شب برای مادران آبستن و دارای فرزند تا دو سال و برای پدر تا یک ماهگی اختیاری است. مرخصی زایمان به مدت ۹ ماه کامل برای حاملگی تک قلو و به مدت یک سال کامل برای حاملگی دوقلو هم در این ماده تعریف شده است.

این مسئول بهداشت خاطرنشان کرد: ۳۵ مرکز مشاوره شیردهی فعال است که شامل مشاوران گوناگونی می شوند. این مشاوران، درمورد نحوه شیردهی و مراقبت های لازم در دوران شیردهی مشاوره می دهند تا از لحاظ جسمی و ذهنی شیردهی به صورت موفقی صورت گیرد. در مراکز مشاوره تشویق مادران به اهدای شیر هم صورت می گیرد.

پارسا تاکید کرد: در بیمارستان الزهرا برای شیرخوارانی که به هر علتی امکان تغذیه با شیر مادر را ندارند، یک بانک شیر تأسیس شده است. ۳.۵ درصد کودکان زیر یک سال از شیرخشک استفاده می نمایند. تعداد کل شیرخواران زیر یک سال به ۵۸ هزار و ۸۰۹ نفر می رسد. ۲۱۰۹ نفر آنها مجوز دریافت شیرخشک دولتی دارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان در انتها تصریح کرد: برای ترویج تغذیه با شیر مادر با چالش هایی ازجمله تجویز بی مورد شیر مصنوعی توسط برخی پزشکان عمومی روبه روییم. اجرانشدن قانون ترویج تغذیه با شیر مادر توسط سازمان های خصوصی، تبلیغات شیر مصنوعی یا شیرخشک از طرف شرکتهای واردکننده و توزیع کننده و پایین بودن اطلاعات کارکنان مراکز مشاوره شیردهی از دیگر مشکلات ما در این حوزه است.





منبع:

1403/05/16
10:33:39
5.0 / 5
219
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد