سلامت باشی SalamatBashi.ir

کولونوسکوپی روش اصلی برای غربالگری سرطان روده بزرگ

کولونوسکوپی روش اصلی برای غربالگری سرطان روده بزرگ

به گزارش سلامت باشی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به این که انجام غربالگری منظم خصوصاً در افراد بالای 50 سال و آنهایی که سابقه خانوادگی مبتلاشدن به سرطان دارند بسیار حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: کولونوسکوپی به سبب این که روده بزرگ را بطور کامل بررسی می کند یک روش غربالگری اصلی محسوب می شود.



به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا دکتر حسن معیری اظهار کرد: نخستین علایم سرطان روده بزرگ شامل تغییر در عادات دفعی همچون اسهال، یبوست طولانی مدت، وجود خون در مدفوع، دردهای شکمی یا کرامپ های متناوب، کاهش وزن ناخواسته و احساس تخلیه ناقص روده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلان اینکه تشخیص سرطان روده بزرگ عمدتا بوسیله کولونوسکوپی به انجام می رسد، اضافه کرد: سایر روش های تشخیصی شامل سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر و تست خون مخفی در مدفوع هستند. در بعضی موارد، آزمایش های تصویربرداری مانند سی تی اسکن و MRI نیز استفاده می شود.

سرطان روده بزرگ چه مراحلی دارد؟


معیری با اشاره به این که سرطان روده بزرگ شامل چهار مرحله است، اضافه کرد: در مرحله اول، تومور به لایه داخلی روده محدود است. مرحله دوم، تومور به لایه های عمیق تر روده نفوذ کرده، ولی به غدد لنفاوی سرایت نکرده است. در مرحله سوم، تومور به غدد لنفاوی مجاور سرایت کرده است. در مرحله چهارم یا آخر، سرطان در سایر اندام ها مانند کبد، ریه یا استخوان ها پخش شده است.

چه روش های درمانی و دارویی برای سرطان روده بزرگ وجود دارد؟


این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به این که نوع درمان به مرحله سرطان، وضعیت عمومی بیمار و سایر عوامل وابسته است، اظهار داشت: درمان این بیماری شامل جراحی برای برداشتن بخش سرطانی روده، شیمی درمانی، پرتودرمانی و در بعضی موارد درمان های هدفمند دارویی است.

راه های پیش گیری از سرطان روده بزرگ چیست؟


معیری اظهار داشت: پیش گیری از سرطان روده بزرگ شامل تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی سالم همچون مصرف مواد غذایی پرفیبر، میوه ها، سبزیجات و غلات کامل و کاهش مصرف گوشت قرمز است.

وی به فعالیت بدنی منظم در پیش گیری از این بیماری اشاره نمود و اظهار داشت: ورزش منظم و حفظ وزن سالم می تواند به کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ کمک نماید همین طور استعمال دخانیات و مصرف زیاد الکل از عوامل خطرزا برای مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ هستند که باید آنها را محدود کرد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: افرادی که به بیماریهای التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون مبتلا هستند، باید تحت نظر پزشک باشند برای اینکه این بیماریها خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ را می افزایند.

به گزارش وبدا معیری اشاره کرد: این اطلاعات به عنوان راهنما برای افزایش آگاهی و پیش گیری از سرطان روده بزرگ به کار می رود. مشاوره با پزشک و انجام غربالگری های منظم می تواند به تشخیص سریع و بهبود نتایج درمانی کمک نماید.




1403/08/12
09:22:30
5.0 / 5
90
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد