سلامت باشی SalamatBashi.ir

نوک پیکان خشونت مقابل پرستاران در بیمارستان ها

نوک پیکان خشونت مقابل پرستاران در بیمارستان ها

سلامت باشی: نیروهای پرستاری، بیشترین مواجهه روزانه با بیمار و همراه او را دارند و همین مساله موجب می شود، نوک پیکان خشونت ها در مراکز درمانی، متوجه پرستاران باشد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، یکی از چالش های سیستم سلامت در عرصه نیروی انسانی، خشونت مقابل کادر درمان است که متأسفانه در سالهای اخیر شاهد افزایش این قبیل خشونت ها شامل لفظی و فیزیکی هستیم و پرونده های قضائی نیز در همین جهت تشکیل و پیگیری شده است. محمدرضا مقدم رییس هیأت مدیره نظام پرستاری ابهر، با عنوان این مطلب که خشونت مقابل پرستاران در بیمارستان ها بالا رفته است، اظهار داشت: متأسفانه فرهنگ اشتباهی در کشور جا افتاده که می گویند اگر کسی در بیمارستان داد و بیداد راه نیاندازد کارش راه نمی افتد. این مساله یکی از دلایلی است که خشونت مقابل کادر درمان بالا رفته است.
وی افزود: دلیل دیگر افزایش خشونت مقابل کادر درمان نحوه برخورد با کسانی است که دست به خشونت می زنند. اگر قوه قضائیه با تعدادی از این افراد برخورد محکمی کند کسی دیگر جرأت نمی کند مقابل کادر درمان خشونت به کار برد، در این صورت می توان امیدوار بود خشونت مقابل کادر درمان کم شود.



مقدم اضافه کرد: در سالهای قبل در بیمارستان ها مأمور نیروی انتظامی مستقر بود. کسی که در بیمارستان مأمور نیروی انتظامی را می دید تا حد زیادی عصبانیتش را کنترل می کرد و حضور نیروی انتظامی بازدارنده بود. امروز به سبب نبود مأمور نیروی انتظامی در مراکز درمانی، بروز خشونت در این قبیل مراکز بالا رفته است.
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری ابهر افزود: متأسفانه هر روز شاهد درگیری های مختلف در بیمارستان های ابهر هستیم و این مساله موجب مشکل و نگرانی برای کادر درمان شده است.
در همین حال، احمد نجاتیان رییس کل سازمان نظام پرستاری اظهار داشت: خشونت مقابل پرستاران و کادر درمان یکی از اشکالات مهم سیستم سلامت است که باید برای از بین بردن آن اقدامات اساسی صورت گیرد. سازمان نظام پرستاری این مساله را بوسیله قوه قضائیه و سایر دستگاه های مسئول پیگیری می کند.
وی اضافه کرد: طی یک سال قبل بالاتر از ۷۰ درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه کردند. متأسفانه اینروزها شاهد اخبار زیادی بر اساس خشونت مقابل کادر درمان هستیم. بیمارستان ها و مراکز درمانی باید نقطه امن ارائه خدمت باشند.



نجاتیان افزود: بنظر می رسد برای جلوگیری از خشونت مقابل کادر درمان در سه حوزه باید پیگیری شود. درخواستی از دادستانی کشور، فرمانده نیروی انتظامی و وزارت بهداشت کردیم که حتما باید پلیس در بیمارستان ها مستقر شود. وجود و حضور پلیس به کاهش خشونت ها مقابل کادر درمان بسیار کمک کننده است.
به نظر می رسد، در صورتیکه نیروهای پرستاری در کشور با انواع مشکلات دست و پنجه نرم می کنند، رفتارهای خشونت آمیز کلامی و فیزیکی مقابل آنها، می تواند شرایط را برای پرستاران؛ مشکل تر کند و در نتیجه شاهد خروج پرستاران از بیمارستان ها و مراکز درمانی باشیم. بنابراین، وزارت بهداشت نباید اجازه بدهد چنین اتفاقات ناگواری در مراکز درمانی رخ دهد که منجر به ترک کار نیروهای پرستاری شود.

1403/10/09
15:17:24
5.0 / 5
35
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد