سلامت باشی SalamatBashi.ir
مدیرگروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطرح كرد

پخت نان کامل در 450 نانوایی کشور

پخت نان کامل در 450 نانوایی کشور

سلامت باشی: مدیرگروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درباره ی وضعیت تغذیه ای کشور توضیحاتی ارائه داد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری که امروز، یکشنبه، ۲۳ دی ماه برگزار گردید، با اعلان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی «سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی» را تصویب کرده، اظهار داشت: ساز و کار اجرائی سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در کمیسیون های تخصصی در حیطه های امنیت غذایی آمده است. ۲۲۱ ابلاغ برای دستگاه های اجرائی کشور درنظر گرفته شده است. کمیسیون های تخصصی سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در سال قبل تشکیل شد اما باتوجه به تغییر دولت، این کمیسیون ها می بایست تجدید شوند.
وی با اعلان اینکه شورای عالی بر چگونگی اجرای وظایف دستگاه های مختلف در عرصه امنیت غذایی توجه می کند، اظهار داشت: بطور مثال، وظایف درنظر گرفته شده برای وزارت جهاد کشاورزی امسال در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی شامل ۳۱ راهبرد و ۵۶ اقدام می شود. تمام معاونت های جهاد کشاورزی در رابطه با اقدامات انجام شده گزارش های خودرا ارائه می دهند. اگر چالش هایی بر مسیر اجرای برنامه های سند ملی امنیت غذایی وجود داشته باشد، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برای رفع آن تلاش می کند.

پخت نان کامل در ۴۵۰ نانوایی
مدیر گروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اعلان اینکه بهبود سلامت نان و تولید نان کامل از برنامه های اصلی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است، اظهار داشت: نان، قوت غالب مردم بشمار می رود. از سال قبل تا به امروز، ۸۸ کارخانه تولید آرد توانسته اند مجوز تولید آرد کامل را از سازمان غذا و دارو دریافت نمایند. هم اکنون، ۴۵۰ نانوایی در کشور نسبت به تولید نان کامل اقدام می کنند. توسعه تولید نان کامل با حمایت جامع دولت در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار دارد.
عبدالهی با اعلان اینکه نان کامل از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است، اظهار داشت: قیمت نان کامل می بایست به نحوی باشد که تمام اقشار جامعه و خصوصاً دهک های پایین جامعه بتوانند از آن برخوردار باشند.

ضرورت تعریف مالیات برای کالاهای لطمه رسان سلامت
وی درباره ی تعریف مالیات برای کالاهای لطمه رسان سلامت اظهار داشت: تمام کشورهای دنیا برای محصولاتی که مصرف بیش از اندازه آنها می تواند سلامت مردم را تحت تأثیر قرار دهد، مالیات درنظر می گیرند. گرفتن مالیات بر کالاهایی از این دست با هدف کاهش مصرف محصولات و تقاضا به انجام می رسد. موضوع گرفتن مالیات برای شکر و روغن مطرح می شود تا میزان مصرف این محصولات کم شود. بررسی ها بیان کننده این است که مصرف نمک، شکر و ورغن از میزان سفارش شده بیشتر است.
عبدالهی اظهار داشت: استفاده بیش از اندازه نمک، شکر و روغن در فرهنگ غذایی ریشه دارد و این مساله می بایست در کانون توجه قرار گیرد. شکر مشمول دریافت یارانه می شود این در حالیست که یارانه این کالا را می توان برای کالاهای پروتئینی مانند تخم مرغ و لبنیات درنظر گرفت. مصرف مواد قندی و شیرین در کشور بسیار زیاد است و مصرف بیش از اندازه سبب افزایش بروز دیابت می شود.

سرانه مصرف شکر، چربی و نمک در کشور
مدیر گروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اعلان اینکه سرانه مصرف نمک، شکر و چربی در کشور بسیار زیاد است، توضیح داد: نتایج مطالعات انستیتو تحقیقات تغذیه کشور بیان کننده این است که الگوی مصرف برخی کالاها در کشور بسیار زیاد است و سبب افزایش بیماریهای غیرواگیر شده اند. سرانه مصرف نمک، شکر و چربی در کشور بسیار زیاد است و سرانه مصرف بیشتری از سفارش های سازمان جهانی بهداشت دارند. بر طبق سفارش سبد محصولات، میزان مصرف روزانه قند می بایست ۴۶ گرم باشد اما سرانه مصرف شکر در کشور حدود ۶۶ گرم است.
وی اضافه کرد: سرانه مصرف نمک در کشور، ۲ تا ۳ برابر سفارش سازمان جهانی بهداشت است. سازمان جهانی بهداشت سفارش کرده که روزانه کمتر از ۵ گرم نمک مصرف نماییم در صورتیکه سرانه مصرف نمک در کشور حدود ۱۰ گرم در روز است. سفارش سازمان بهداشت جهانی برای خردسالان و افراد دچار پرفشاری خون کمتر از ۳ گرم است. کاهش مصرف نمک باید در دستور کار قرار گیرد و میزان نمک در محصولاتی مانند پنیر کم شود.
عبدالهی با اعلان اینکه مصرف چربی از میزان سفارش های جهانی بیشتر است، اظهار داشت: استفاده از غذاهای سرخ کردنی و فست فودها در بین مردم بسیار زیاد است.

ضرروت توجه به مصرف سبزیجات در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی
مدیر گروه امنیت غذایی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اعلان اینکه مصرف سبزیجات در بین مردم بهبود یافته است، اظهار داشت: بر طبق رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت، روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات می بایست مصرف نماییم تا از مبتلاشدن به بیماریهای غیرواگیر جلوگیری نماییم. همین طور مصرف حبوبات و غلات کامل می بایست افزایش یابد و این مساله در سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی آمده است.

روند افزایشی چاقی و اضافه وزن در کشور
وی با اعلان اینکه سوء تغذیه دو طیف دارد، اظهار داشت: کمبود دریافت ریزمغذی و موادمعدنی، یکی از طیف های سوءتغذیه است. همین طور چاقی و اضافه وزن نیز طیف دیگر سوء تغذیه است. پدیده چاقی و اضافه وزن در کشور رو به افزایش است. آخرین مطالعات وزارت بهداشت نشان میدهد که وضعیت اضافه وزن در کشور در سال ۹۵ حدود ۵۹ درصد بوده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۶۳ درصد رسیده است. روند اضافه وزن و چاقی در تمام گروههای سنی رو به افزایش است.
عبدالهی درباره ی وضعیت سوءتغذیه ناشی از کمبود مصرف مواد مغذی اظهار داشت: مطالعه ای دراین خصوص صورت نگرفته اما دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در صورت تامین منابع می تواند نسبت به این مطالعه اقدام نماید. آخرین مطالعه مربوط به سوء تغذیه خردسالان در سال ۱۳۹۸ انجام شده و نتایج این مطالعه بیان کننده این است که مشکلی عظیم در حوزه سوءتغذیه خردسالان وجود ندارد. همین طور بررسی ها بیان کننده این است که ایران دومین کشور در منطقه است که توانسته است میزان کوتاه قدی تغذیه ای را به میزان چشمگیری کم کند.
وی اظهار داشت: مسائلی مانند افزایش قیمت مواد غذایی و تحریم های بین المللی ممکنست سبب شیوع سوءتغذیه شوند؛ اما این مسائل باید در کانون توجه گیرند. سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی ها در بعضی استانهای کم برخوردار وجود دارد و از دانشگاه های علوم پزشکی خواسته ایم که این مساله را بررسی نمایند.

عبدالهی درباره ی توزیع شیر در مدارس نیز اظهار داشت: موضوع توزیع شیر مدارس در دستور کار رییس جمهور قرار گرفته است. بودجه ای نشان دار برای توزیع شیر مدارس در سال آینده درنظر گرفته شده است. امیدوار هستم که اعتباری بمنظور شیر مدارس امسال درنظر گرفته شود تا شیر مدارس تا انتهای سال تحصیلی در مدارس توزیع شود.




منبع:

1403/10/24
10:23:14
5.0 / 5
16
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد