سلامت باشی SalamatBashi.ir

برای تزریق واكسن كرونا، منتظر پیامك وزارت بهداشت باشید

برای تزریق واكسن كرونا، منتظر پیامك وزارت بهداشت باشید

سلامت باشی: واکسیناسیون مقابل کرونا در کشور در چهار فاز برنامه ریزی شده و برای هر فاز هم افراد دارای اولویت مشخص شده اند که تلقیح واکسن بر طبق این اولویت ها و با اطلاع رسانی پیامکی از طرف وزارت بهداشت اعلام می شود. بدین سبب برای دریافت و تزریق واکسن کرونا نیازی نیست به مراکز بهداشتی مراجعه کنید و در صف بایستید و طبق اعلام مسئولان فقط منتظر اعلام و پیامک وزارت بهداشت باشید...



به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، چندی پیش بود که وزارتی بهداشتی ها اعلام نمودند فاز دوم واکسیناسیون مقابل کرونا برای افراد سالمند در کشور شروع می شود. موضوعی که منجر به سردرگمی مردم برای ثبت نام واکسن کرونا شد و خیلی از افراد برای ثبت نام و دریافت واکسن کرونا برای سالمندان شان راهی خانه ها و مراکز بهداشتی شدند. هرچند که وزارت بهداشت اعلام نمود چیزی به اسم ثبت نام برای واکسن کرونا وجود ندارد و خود وزارت بهداشت برمبنای اولویت بندی برای تزریق واکسن کرونا به مردم اطلاع رسانی می کند، اما باز هم شاهد ازدحام و ایجاد صف های مختلفی در مقابل مراکز بهداشتی بودیم.

در عین حال فاز دوم واکسیناسیون مقابل بیماری کووید-۱۹ رسما از سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با اولویت افراد ۸۰ سال به بالا آغاز شد. به گفته وزارت بهداشتی ها افراد بالای ۸۰ سال جمعیتی بیش از یک میلیون و ۱۴۵ هزار نفر را در کشور شامل می شوند که پیش بینی شده واکسیناسیون آنها تا اختتام هفته آتی تمام شود.
چگونگی اطلاع رسانی به افراد در اولویت واکسیناسیون
حالا با شروع فاز دوم واکسیناسیون مقابل کووید-۱۹، ممکنست خیلی از مردم نگران نحوه دریافت واکسن بوده یا بیم جاماندن از واکسیناسیون را داشته باشند، اما وزارت بهداشت اعلام نموده که برنامه دقیقی را برای تزریق واکسن کرونا برای تمام افراد در اولویت و برای تمام فازهای واکسیناسیون در کشور طراحی نموده است.
ازدحام در محل های تزریق واکسن ممنوع مبادا پیرزن یا پیرمردی از واکسن جا بماند
در این باره وزیر بهداشت هم چند روز پیش در مراسم شروع واکسیناسیون فاز دوم مقابل کرونا، اعلام نمود که مردم نباید سرگردان و نا آگاه از شیوه واکسیناسیون باشند. همکارانم باید با مهارت و تکیه بر زیرساخت نظام شبکه بموقع به مردم خبر دهند که کسی در لحظه ای گرفتار ابهام نشود که مستحق دریافت واکسن است یا خیر و یا باید به کجا مراجعه کند. ما نباید ازدحامی از مردم در محل های تزریق واکسن را شاهد باشیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: تعدادی از این عزیزان سالمند قابلیت آمدن به مراکز تزریق واکسن نداشته باشند و همکاران من باید ساز و کار مناسبی برای تکریم این عزیزان داشته باشند. نگذارید پیرزن و پیرمردی تنها که جز خداوند کسی را ندارد آهی بکشد که ای کاش کسی به او واکسن بزند. از همکارانم و عزیزان بهداشت می خواهم هیچ پیرزن و پیرمردی مبادا به سبب نداشتن خانواده از واکسیناسیون دور بماند.
ارسال پیامک های دقیق برای اطلاع رسانی به افراد در اولویت تزریق واکسن
بر این اساس دکتر علیرضا رییسی- معاون بهداشت وزات بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در این زمینه به ایسنا، اعلام نمود که هیچ نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت نام واکسن وجود ندارد و ما موعد تزریق واکسن افراد در اولویت را بصورت دقیق بوسیله ارسال پیامک اطلاع رسانی می نماییم. در موارد استثنائی هم اگر پیامکی برای فردی که در اولویت است ارسال نشده، این فرد می تواند در زمانی که وزارت بهداشت اعلام می کند وارد سامانه Salamat.gov.ir شده و نام و کد ملی خودرا ثبت کند و پس از این اقدام ما وضعیت واکسیناسیون فرد را پیگیری می نماییم.

وی با اعلان اینکه احیانا از حدود ۲۰ اردیبهشت ثبت نام و فراخوان افراد ۷۰ تا ۷۵ سال را نیز برای واکسیناسیون به آنها اطلاع می دهیم، اصرار کرد که پیامک های ما بسیار دقیق هستند. به طوری که در پیامک به فرد اعلام می شود که شما در فاز دوم واکسیناسیون قرار گرفتید و به زودی موارد به شما اطلاع رسانی می شود. سپس یک هفته پیش از موعد واکسیناسیون فرد، یک پیامک دیگر برایش ارسال می شود که شما فلان روز در فلان مرکز و با کارت ملی برای تزریق واکسن مراجعه کنید. در عین حال یک روز پیش از موعد تزریق واکسن باردیگر یک پیامک ارسال و از فرد پرسیده می شود که آیا فردا می توانید برای دریافت واکسن کرونا مراجعه کنید یا خیر که فرد پاسخ می دهد و ما بر این اساس برنامه ریزی هایمان را انجام می دهیم. بدین سبب مردم منتظر پیامک باشند، آن هم زمانی که ما به آنها اعلام می نماییم.
برای تزریق واکسن کرونا به خانه ها و مراکز بهداشت مراجعه نکنید
بر این اساس وزارت بهداشتی ها به صراحت تاکید نمودند که اصلا نیاز نیست مردم به خانه های بهداشت یا مراکز جامع سلامت مراجعه کنند، بلکه خود وزارت بهداشت موعد واکسیناسیون هر فرد را طبق اولویت بندی هر فاز از واکسیناسیون، بصورت پیامکی به آن فرد اطلاع می دهد.
نامه "نمکی" به "آذری جهرمی" درباره ساماندهی پیامک های اطلاع رسانی واکسیناسیون کرونا
بر همین اساس هم بود که وزیر بهداشت مدتی پیش در نامه ای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر لزوم ساماندهی ارسال پیامک های اطلاع رسانی برنامه ملی واکسیناسیون کووید-۱۹ بمنظور پوشش کامل افراد ثبت نامی در این برنامه، اصرار کرد و نوشت که سامانه خوداظهاری، اولویت بندی، نوبت دهی و نیز ثبت گزارش عوارض واکسن برای پیشبرد برنامه ملی واکسیناسیون کووید-۱۹، از طرف وزارت بهداشت در حال ساماندهی است و از آنجاییکه امر اطلاع رسانی به افراد ثبت نام شده در این سامانه مستلزم ارسال حداقل ۶ تا ۸ پیامک است، پیش بینی می شود که برای پوشش کامل افراد ثبت نامی، حداقل به ۱.۵ میلیارد پیامک نیاز باشد.

بر این اساس وزیر بهداشت خواهان تخصیص این تعداد پیامک برای وزارت بهداشت با همکاری و اقدام وزارت ارتباطات شد.
جزئیات فازبندی واکسیناسیون کرونا در کشور
باید توجه کرد که قبل از این هم وزارت بهداشت جزییات فازبندی واکسیناسیون مقابل کرونا را بطور مفصل اعلام نموده بود. بطوریکه واکسیناسیون مقابل بیماری کووید-۱۹ با اولویت کادر بهداشت و درمانی که در بخش های آی سی یو مشغول به کار بودند از روز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه در کشور شروع شد. همین طور برمبنای اعلام وزارت بهداشت در فاز اول سایر کادر بهداشت و درمان، کسانی که در خانه های سالمندان کار می کنند، جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد، کارکنان مربوط به تغسیل اموات، افراد کم توان ذهنی و جسمی و بیماران خاص و صعب العلاج نیز واکسن کرونا دریافت کرده اند که این فاز تقریباً یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را دربر گرفته بود.

در عین حال بنا بود که واکسیناسیون کرونا به تدریج برای تمام گروه های اولویت دار و در معرض خطر شروع شود تا پس از آن به واکسیناسیون عمومی برسیم. به همین دلیل هم مدتی پیش اعلام گردید که از سه شنبه هفتم ادیبهشت ماه ۱۴۰۰ فاز دوم تلقیح واکسن به گروه های اولویت دار شروع می شود.
نیاز کشور به ۱۲۰ میلیون دُز واکسن کرونا
باید توجه کرد که برمبنای اعلام وزارت بهداشتی ها، برای دستیابی به اهداف نهایی واکسیناسیون، باید نسبت به مصون کردن حداقل ۷۰ درصد جامعه اقدام نمود و بر این اساس باید نزدیک به ۶۰ میلیون نفر واکسینه شوند. در عین حال اگر مبنا دریافت حداقل ۲ نوبت واکسن به ازای هر فرد باشد، نیازمند ۱۲۰ میلیون دوز واکسن برای کشور خواهیم بود.
جزئیات فازبندی زمانی گروه های اولویت دار
در عین حال، باید توجه کرد که فاز اول واکسیناسیون که قرار بود در زمستان ۱۳۹۹ صورت گیرد بگفته وزیر بهداشت با حدود ۲۰ تا ۲۵ روز تاخیر در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به انتها رسید و الان هم فاز دوم تزریق واکسن مقابل کرونا با اولویت افراد بالای ۸۰ سال شروع شده است. البته بگفته وزارت بهداشتی ها فاز دوم واکسیناسیون شامل دو بخش است؛ یک بخش آنرا افراد به ترتیب از سنین ۸۰ سال به بالا، ۷۵ تا ۸۰، ۷۰ تا ۷۵، ۶۵ تا ۷۰ و بیماران زمینه ای و صعب العلاج، واکسن دریافت خواهند کرد که طبق اعلام دکتر رییسی-معاون بهداشت وزارت بهداشت در این فاز افراد سالمند گروه هدف ۷.۲ میلیون نفر هستند. در عین حال بخش دوم واکسیناسیون فاز دو نیز شامل افراد ۱۶ تا ۶۴ ساله ای است که حداقل دارای یک بیماری زمینه ای هستند که این افراد نیز جمعیتی بیش از حدود شش میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را شامل می شوند. به همین دلیل هم وزارت بهداشتی ها معتقدند به سبب بالا بودن جمعیت افراد در اولویت در فاز دوم، این فاز طولانی تر بوده و شاید تا تیر ماه ۱۴۰۰ طول بکشد.
اولویت های واکسیناسیون کرونا در فاز ۳ و ۴
در عین حال برمبنای اعلام وزارت بهداشتی ها، فاز سوم واکسیناسیون مقابل کرونا نیز مرداد تا آذر ۱۴۰۰ خواهد بود که شامل افراد ساکن در مراکز تجمعی که براورد جمعیت آنها دو میلیون نفر است، افراد ۵۵ تا ۶۴ سال بدون بیماری زمینه ای دارای براورد جمعیتی پنج میلیون نفری و افراد در مشاغل و خدمات ضروری که شامل براورد جمعیتی ۱۲ میلیون نفری می شوند، است.

فاز چهارم واکسیناسیون نیز برمبنای برنامه ریزی های وزارت بهداشت، در زمستان ۱۴۰۰ انجام شده و شامل عموم مردم خواهد شد.





منبع:

1400/02/10
13:40:06
5.0 / 5
1302
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد