سلامت باشی SalamatBashi.ir
سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا اعلام كرد

تمهیدات ضدكرونا برای انتخابات

تمهیدات ضدكرونا برای انتخابات

سلامت باشی: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت کرونا در کشور، جزییات پروتکلهای بهداشتی انتخابات شوراها و ریاست جمهوری و پروسه و فازبندی واکسیناسیون مقابل کووید-19 توضیح داد.



به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی، اظهار داشت: در جلسه ستاد کرونا ابتدا مروری بر آخرین وضعیت دنیا داشتیم. خصوصاً کشور هندوستان که متاسفانه همچنان سیر صعودی زیادی در این کشور مشاهده می شود و میزان مرگ و میر آن هم بسیار بالاست. از طرفی حتی کشورهای دیگری مانند انگلستان که قبلا سوش انگلیسی در آن شایع بود، با وجود این که واکسیناسیون خوبی هم در انگلیس انجام شده، اما الان سوش غالبی که دارد اتفاق می افتد، سوش هندی است که نشان می دهد، سوش ها یکی پس از دیگری دارند جایگزین می شوند که البته واکسن بسیار موثر بوده است.
توقف سیر نزولی کرونا در ۳ استان
وی اضافه کرد: در کشور ما خوشبختانه همه استان هایمان خصوصاً ۲۸ استان سیر نزولی خوب و قابل قبولی را طی می کنند. البته سه استان شامل بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان گرچه موارد خیلی افزایشی نیست، اما سیر نزولی متوقف شده و باتوجه به این که سوش های هندی و آفریقایی در آنجا پیدا شده، چند شهر آنجا هم از نارنجی به قرمز بدل شدند که زنگ هشدار است و باید به شدت هم عزیزان مراقبت کنند و هم رصد کرده و مراقب باشیم که پیک بعدی شکل نگیرد.
از موج چهارم کرونا عبور کردیم؟
رییسی افزود: شاید سوال خیلی ها باشد که آیا ما از موج چهارم عبور کردیم یا خیر؟. یکسری شاخص وجود دارد که باید مورد توجه قرار دهیم؛ اولا چون بازوی بالارونده این موج خیلی طولانی بود، به آن قله می رسیم و پس از قله نزول طی می شود. حالا از قله موج عبور کردیم، منتها الان در شاخه و بازوی نزولی هستیم که از آنجایی که ارتفاع بالا بوده، الان درست است رو به نزولیم اما هنوز میزان بستری هایمان کم نیست. شاخص دوم این است که معمولا بیمارانی که بستری می شوند ۱۲ روز تا دو هفته بعد میزان مرگ ومیر خودش را نشان میدهد. بدین سبب سیر نزولی که حالا دارد طی می شود، اثر خودش را دو هفته بعد روی مرگ و میرها نشان میدهد.
کاهش مرگ ومیر به زیر ۲۰۰ تا دو هفته آتی
وی اظهار داشت: ما معمولا حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد کل بستری شدن مثبت ما تا دو هفته دیگر احیانا فوت خواهند کرد. به عبارتی حالا که بستری مثبت های ما به زیر ۲۰۰۰ بستری در روز رسیده است، پیش بینی می کنم که دو هفته آتی میزان مرگ و میرمان زیر ۲۰۰ می آید. البته همیشه باید از وضعیت آن سه استان مراقبت نماییم.
هشدار نسبت به بروز موج پنجم کرونا
رییسی با اشاره به عوامل خطر اظهار داشت: اگر به عوامل خطر توجه نکنیم، می تواند موج پنجم را بوجود آورد و باید مراقبت زیادی نماییم. واقعا این ویروس به هیچ وجه نه از بین رفته و نه ضعیف شده است. باید توجه کرد که هرچه از عمر ویروس می گذرد، جهش های مختلفی در آن اتفاق می افتد. در نظر داشته باشید که جهش ها می توانند در کشورهای مختلف اتفاق بیفتد. گاهی اوقات هم جهش ترکیبی است. مثلا جهش هندی و کالیفرنیایی ادغام می شود و جهش هندی-کالیفرنیایی را به وجود می آورد. اظهارنظر درباره جهش از این نظر مهمست که فقط بگوییم ین ویروس ضعیف نشده و می تواند مهاجم تر هم باشد. وگرنه برای همه آنها همان رفتارهای یکسان را باید انجام دهیم و در درمان هم تفاوتی ایجاد نشده است. بدین سبب همیشه باید پروتکل ها را قوی رعایت نماییم.

رییسی اضافه کرد: یکی از عوامل خطر این است که همیشه پس از ماه رمضان مراسم عروسی و جشن و مهمانی ها برقرار می شود که اگر رعایت نکنیم می تواند یک عامل خطر باشد. مراسم می تواند به روشی که در این ۱۵ ماه بوده اجرا شود. عامل خطر بعدی فصل گرما است. در سال قبل همین مواقع بود که پیک در استان های جنوبی شروع شد؛ چونکه با گرم شدن هوا و روشن شدن کولرهای گازی که هوای داخل اتاق را در خود اتاق چرخش می دهند و در و پنجره ها هم بسته است، حل کافی است که در این شرایط یک نفر مبتلا یا حامل ویروس در آن جمع وجود داشته باشد که چرخش هوا در این فضای بسته می تواند به ابتلای افراد زیادی شود و حال این را به مغازه ها، پاساژها یا در برگزاری مراسم ها تعمیم دهید.

رییسی اظهار داشت: نکته بعدی این است که برمبنای یک رسم دیرینه و برنامه ریزی تقویمی پیش از کرونا، تابستان و اواخر بهار فصل سفرها است. خصوصاً این که مدارس تعطیل می شود، اگر بخواهیم این سفرها را مانند سالهای قبل ادامه دهیم، عامل خطر سوم است. عامل خطر بعدی هم خود ویروس جهش یافت است که می تواند سرعت انتقال را بالا ببرد و عامل دیگر هم تجمعات و برگزاری برخی مراسم ها و انتخابات است که بالقوه اگر رعایت نشود، می تواند مشکل بوجود آورد، اما اگر رعایت شود می توانیم به همه اهداف مان در انتخابات برسیم.

وی اظهار داشت: در عین حال در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره یک موضوع بحث شد و آن این که احیانا در تعطیلاتی که به مناسبت ارتحال امام (ره) منع سفر خواهیم داشت. شنبه کمیته برگزار می گردد و تصمیم گیری می شود تا این منع اعمال شود و سفت و سخت تصمیم گیری شده و در ستاد مصوب شود تا بتوانیم با شرایط ایمن تری به اواخر خرداد که فصل انتخابات است، نزدیک شویم.
ایجاد اپلیکیشن صندوق یاب برای انتخابات
وی با اشاره به پروتکلهای انتخابات، اظهار داشت: بحث انتخابات سه قسمت دارد؛ در حوزه ثبت نام که از طرف وزارت کشور با همکاری سایر بخش ها اتفاق افتاد، بسیار عالی انجام شد و ارزیابی ما این است که برمبنای پروتکل ها انجام شد. البته یکسری اشکالات کوچک هم بود، اما بالای ۹۵ درصد خوب رعایت شد. قسمت آخر انتخابات روز رای گیری است. باید توجه کرد که ما جهت هرچه باشکوه تر برگزار شدن انتخابات باید کاری نماییم که مردم خیال شان راحت باشد که جایی که برای رای دادن می روند سلامت است و سلامتی شان تهدید نمی گردد و اساسا در این صورت مشارکت بالاتر می رود. ما این اطمینان را به مردم می دهیم که در روز انتخابات تمهیدات پای صندوق ها اندیشیده شده است. بعنوان مثال قرار شد وزارت کشور اپلیکیشنی به نام صندوق یاب بوجود آورد تا خلوت ترین حوزه را نشان دهد. همین طور قرار شد تا حد امکان از فضای باز استفاده گردد و اگر صفی مقرر است باشد، در فضای باز باشد. صندوق رای هم اگر امکان داشت در فضای باز باشد، اما اگر نبود، خود صندوق در فضای بسته باشد، اما صف در فضای باز باشد و یکی یکی برای رای دهی وارد شوند. در عین حال اگر مقرر است صفی ایجاد شود، فاصله ها رعایت شود. اقدام خوب دیگر این است که هر فرمانداری می تواند از وزارت بهداشت استعلام بگیرد و ما اعلام نماییم که کدام یک از افراد واجد شرایط مبتلا به کرونا هستند که از حضورشان پای صندوق ها پرهیز شود. البته این عزیزان دو راه حل دارند؛ یکی این که صندوق سیار داشته و رای ستاندن کند و یکی هم این که صندوق جداگانه ای باشد که بتوانند رای دهند.

وی اظهار داشت: ان شاءالله اهتمام می نماییم که خیلی از افراد سالمند و در معرض خطر را واکسینه نماییم. برای اینکه این افراد پر ریسک هستند و این اقدام تاحدودی کمک می نماید. در عین حال در انتخابات نیاز به استامپ و انگشت زدن نیست. امیدواریم این قسمت را هم به خوبی بتوان مدیریت کرد.
انتخابات با تبلیغات حداکثری و تجمع حداقلینگران تبلیغات شوراها هستیم
رییسی اظهار داشت: بیشترین جایی که نگرانی داریم، قسمت دوم انتخابات است. هدف مان این است که تبلیغات حداکثری اتفاق بیفتد، اما تجمع حداقلی باشد. به هر حال رسانه های مختلفی برای تبلیغات وجود دارد. اگر بخواهیم باردیگر تقسیم بندی داشته باشیم آنقدر که نگران تبلیغات شوراها هستم، نگران تبلیغات کاندیدهای راست جمهوری نیستیم؛ چونکه در انتخابات شوراهای روستا و شهرها معمولا تجمعات خانگی رخ می دهد و دورهمی هایی رخ می دهد که خطرناکست. البته برای این هم پروتکل هایی دارد که باید اجرا شود. نخستین اصلی که موجب می شود که مردم به کاندیدایی اعتماد کنند، این است که سلامتی مردم برایشان مهم باشد و سلامتی مردم را به علت رای آوردن به خطر نیندازند.
سخنرانی نامزدهای انتخابات فقط در فضای بازراه اندازی کاروان؛ ممنوع
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار داشت: در زمینه کاندیدهای ریاست جمهوری چند مصوبه داریم؛ اولا راه اندازی کارناوال و کاروان ها کاملا ممنوع می باشد. هرنوع تجمعی شامل سخنرانی در فضای بسته مطلقا ممنوعست و برگزاری آنها در فضای باز هم همراه با پروتکل هایی است که ارائه می دهیم. نامزدهای ریاست جمهوری می توانند در استادیوم های باز و زمینهای ورزشی روباز با حداکثر یک سوم ظرفیت به شرطی که حداقل هشت مترمربع به ازای هر نفر فضا باشد، اقدام نمایند. تجمع داخل ستادها هم باید برمبنای رنگ بندی شهرها تنظیم شود. بعنوان مثال اگر شهری زرد است، ۳۰ نفر می توانند در فضای بسته ستاد باشند، در شهرهای نارنجی ۲۰ نفر و در شهرهای قرمز ۱۵ نفر می توانند حضور داشته باشند.

رییسی اشاره کرد: اگر این پروتکل ها رعایت شود، مردم با خیال آسوده می توانند مشارکت حداکثری داشته باشند، اما اگر رعایت نکنیم، خدایی نکرده ممکنست پیک پنجمی رخ دهد که دقیقا در هفته انتخابات است و کار سخت می شود و اگر تغییر رنگی اتفاق افتد و تعداد زیادی از شهرها قرمز شود، مجبوریم سلامت مردم را اولویت دهیم و کار را سخت می کند. بدین سبب از همه عزیزان و نامزدها و مسئولان ستادها تقاضا داریم که این اقدام را انجام دهند. همه افرادی که بعنوان کاندیدا ثبت نام کردند، اساسا سلامت مردم مدنظرشان است. به هر حال همیشه حوزه سلامت جزو مولفه های اصلی انتخابات مردم است و جزو فاکتورهای اصلی تحولی است. در عین حال ما در بحث ضمانت اجرائی در انتخابات ریاست جمهوری، رئیس ستاد مرکزی و ستادهای استانی و شخص نامزدها مسئولیت رعایت پروتکلهای بهداشتی را به عهده دارند و نسبت به عدم رعایت آن مسئول شناخته می شوند. در انتخابات شوراهای اسلامی هم شخص نامزد، مسئولیت رعایت پروتکل هیا بهداشتی را برعهده دارد و نسبت به عدم رعایت آن مسئول شناخته می شود. همه این موارد پیش بینی شده و حتی اگر مشکلی باشد، می تواند درباره این رفتار انتخاباتی قضاوت شود و حتی شورای نگهبان می تواند نظر دهد.

وی درباره وضعیت وکسیناسیون کرونا نیز اظهار داشت: اولویت بندی که در سند ملی واکسیناسیون کرونا انجام شد، چند مولفه داشت؛ برمبنای میزان واکسی که به دستمان می رسد و ساختار جمعیتی ما بود. اولویت اولمان مانند همه جای دنیا برای کادر بهداشت و درمان بود و این تصمیم درست خودش ا در پیک چهارم نشان داد که کادر بهداشت و درمان با تمام وجود حاضر شدند و بیش از همیشه بار به دوش کشیدند و توانستند ما را از قله پیک چهارم عبور دهند. بعد هم گروه های سنی بود که از افراد ۸۰ سال به بالا شروع کردیم که حدود یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر بودند.
۷۴ درصد مرگ ومیرهای کرونائی در کشور مربوط به افراد بالای ۶۵ سال استفرآیند واکسیناسیون سالمندان مقابل کرونا
رییسی افزود: باید توجه کرد که بالای ۷۴ درصد مرگ ومیرهای کرونائی در کشور مربوط به افراد بالای ۶۵ سال است و منطقی بود که واکسن ها را در امتداد کاهش مرگ و میر تزریق نماییم. مرگ و میر می توانیم با واکسینه کردن افراد بالای ۶۰ سال به میزان بیش از ۷۰ درصد کاهش دهیم، آن هم با میزان کمی از واکسن که حدود هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن می توانیم درصد قابل توجهی از مرگ ها را کاهش دهیم که آغاز شد. بعد سراغ ۷۵ سال به بالاها آمدیم که حدود ۹۳۰ هزار نفر بودند که تا روز گذشته واکسیناسیون شان صورت گرفت و از یکم خرداد ماه ۷۰ سال به بالاها را شروع کردیم که حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفرند. البته نوبت افراد ۷۵ سال به بالا محفوظ است و هر زمان مراجعه کنند، واکسن برایشان تزریق می شود، اما ۷۰ سال به بالاها حتما باید بعد پیامک ما مراجعه کنند. کسانی که ثبت نام کنند، پیامک به دست شان می رسد. روز گذشته حدود ۳۰۰ هزار نوبت دهی انجام شده بود. کسانی هم که ثبت نام نکردند در سایت salamat.gov.ir ثبت نام کرده و کد ملی و تاریخ تولد و شماره تلفن شان را وارد کنند. همه افراد واجد شرایط ثبت نام کنند و بعد منتظر پیامک ما باشند. افراد حتما هم در همان روزی که برایشان مشخص شده، مراجعه کنند تا وقت شان تلف نشود. در عین حال ما واکسن به اندازه کافی برای این افراد داریم و اگر کسی هم جا ماند، نوبتش نمی سوزد.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته بالای ۱۶۰ هزار واکسن تزریق کردیم، اظهار داشت: امیدوارم که تا اختتام هفته بتوانیم گروه ۷۰ سال به بالاها را تمام کرده و یکشنبه هفته آتی ۶۵ سال به بالاها را شروع نماییم. اگر بتوانیم واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به بالا را شروع نماییم، نفس راحتی می کشیم و خیالمان راحت می شود که گروهی را که به شدت در معرض لطمه هستند، واکسینه کردیم. فاز دوم فاز دو نیز شامل گروه های بیماران خاص شامل دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی، سرطان فعال، پیوند عضو و... است که بانک اطلاعاتی شان موجود است و این افراد را هم بلافاصله واکسینه می نماییم.
زمان واکسیناسیون معلمان و اساتید
وی اظهار داشت: پس از فاز دو که هفته اول تیر ماه اختتام می یابد، وارد فاز سوم می شود. فردا هم جلسه مهمی در زمینه ارزیابی واکسن های داخلی داریم که بتوان درباره تزریق واکسن با این واکسن ها تصمیم گیری کرد. باتوجه به قراردادهایی که برای واکسن های خارجی بستیم و امیدی که برای واکسن های داخلی داریم، امیدواریم از نیمه دوم تیر ماه به بعد ماهیانه بین ۵ تا هفت میلیون واکسن به دست مان برسد. از اواخر مرداد ماه نیز می توانیم معلمان، اساتید دانشگاه ها و... را واکسینه نماییم. برای اینکه از شروع مهر احتمال زیاد به سمت بازگشایی مدارس و دانشگاه ها می رویم و بعد هم مشاغل پرخطر مانند رانندگان اتوبوس، تاکسی، اسنپ، مراکز تجمعی مانند زندان ها، پادگان ها و... را واکسینه نماییم. در عین حال ان شاءالله می توانیم از اول شهریور ما وارد فاز چهارم شده و واکسیناسیون عمومی برای افراد زیر ۵۰ سال را شروع نماییم.

وی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می کرد، درباره زمان تزریق واکسن برای افرادی که به کرونا مبتلا شدند، اظهار داشت: چهار هفته پس از اختتام بهبودی شان می توانند واکسن تزریق کنند. افرادی هم که واکسن را تزریق می کنند، ویروس فعالی وارد بدن شان نمی گردد و خطری ندارد اما باید پروتکل ها را رعایت نمایند تا سطح ایمنی شان بالا بیاید. دو هفته پس از تزریق دوز دوم، خیالمان راحت می شود که به ایمنی بالایی برسند. در عین حال سفارش می کنم که نخستین واکسنی که به دستمان رسید و مورد تایید وزارت بهداشت است، تزریق نماییم و اصلا دنبال اسم و... نرویم. عوارض خفیف واکسن هیچ است و حتما سفارش می کنم که افراد واکسن تزریق کنند.





منبع:

1400/03/02
13:07:50
5.0 / 5
1437
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد