سلامت باشی SalamatBashi.ir

اثرات سوء تغییرات آب و هوایی بر جسم و روان انسان

اثرات سوء تغییرات آب و هوایی بر جسم و روان انسان

مدتی پیش سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار داد که فرصت جهانیان برای مقابله با بحران تغییرات اقلیمی رو به انتها است.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، این سازمان اصرار کرد که ۲۰۲۱ میلادی باید سال اقدام بمنظور حفاظت از انسان ها در مقابل نتایج فاجعه بار تغییرات اقلیمی باشد. زمان برای مقابله با این بحران زیست محیطی به سرعت رو به انتها است و همه گیری بیماری کووید-۱۹ نیز نتواست روند پیشروی بی امان این بحران را مهار کند.
دبیر کل سازمان ملل نیز یادآور شده است که سال قبل حوادث جوی و اختلالات اقلیمی ناشی از تغییرات آب و هوایی تحت تاثیر فعالیت بشر، زندگی مردم دنیا را در خیلی از نقاط زمین تحت تاثیر قرار داده، معیشت آنان را از بین برده و میلیونها نفر را از خانه های خود آواره کرده است.
علاوه براینها، بدیهی است که تغییرات آب و هوایی و نتایج در رابطه با آن نظیر گرمایش زمین، سلامت جسمی و روانی خیلی از ساکنان این سیاره را به خطر انداخته است.

تغییرات اقلیمی، تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی
متخصصان طب عمومی در ایرلند در یک مطالعه بار دیگر بر اثرات بیماری زای تغییرات اقلیمی و تهدید آن برای سلامت بشر تاکید نمودند.
یک متخصص بهداشت عمومی در این مطالعه هشدار داد که پدیده تغییرات جوی از تهدیدات مهم برای سلامت انسان امروزی است.
دکتر "اینا کِلِی"، کارشناس طب عمومی و رییس گروه سلامت و محیط زیست بهداشت عمومی در آژانس دولتی "اچ اس ایِ" انگلیس در این زمینه هشدار داد: تغییرات اقلیمی یکی از عوامل موثر در افزایش ریسک مبتلاشدن به بیماریهای ناشی از آب آلوده، سرطان پوست، بیماریهای ریوی و افزایش مرگ ومیرهای در رابطه با تغییرات دماست.


وی تصریح کرد در حالی که اغلب تمرکز بحث های در رابطه با تغییرات اقلیمی بر نتایج محیط زیستیِ آنست اما باید اصرار کرد که این پدیده همین طور بر سلامت انسان ها اثرات منفیِ جدی دارد.
دکتر کِلِی می گوید: نتایج تغییرات جوی شامل سیلاب ها، تغییرات دمایی شدید و آتش سوزی های گسترده می تواند چالش های بسیاری برای سلامت عمومی به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: اقلیم، بر آب و هوا اثر می گذارد و پدیده های آب و هوایی شدید نیز به نوبه خود بر تمام انواع موضوعات زیست محیطی مانند زیرساخت های جاده ای و مسائل در رابطه با خودرو و حمل و نقل تاثیرگذارند و تمام این تغییرات به شکلی به سلامت انسان لطمه وارد می کنند.
به گزارش روزنامه آیریش تایمز، اثرات سیل بر آلودگی آب ها، خطرات اشعه UV برای پوست با گرمتر شدن هوا و نیز افزایش دما و آلودگی هوا در پی افزایش آتش سوزی های طبیعی که خشکسالی از عوامل آنست، همگی ارتباط مستقیم با سلامت و بهداشت عمومی ساکنان زمین دارد.


متخصصان در مطالعه جدید تاکید نمودند که چاره این معضل، اقدامات همگانی و گسترده در حوزه بهبود شرایط اجتماعی - زیست محیطی موثر و طولانی مدت است.

تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر سلامت روان
به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، علاوه بر اینها تحقیقات نشان می دهد بلایای طبیعی که از تغییرات اقلیمی ناشی می شوند می توانند به شکل ضایعه روحی یا شوک بر سلامت روان افراد تاثیر بگذارند.
کارشناسان انجمن روان شناسی آمریکا در تحقیقات اخیر به بررسی تاثیرات بالقوه تغییرات اقلیمی بر سلامت روان پرداخته و اظهار داشتند: حوادث جوی و بلایای طبیعی می توانند بر سلامت روان افراد تاثیر منفی داشته باشند.
بگفته کارشناسان آمریکایی، از دست دادن اعضای خانواده، لطمه دیدگی جسمی و خسارت های وارد شده به اموال که در نتیجه وقوع بلایای طبیعی است، می تواند به ضایعه روحی، ترس، عصبانیت، شوکه شدن و دیگر احساسات منفی دیگر منجر شود. همین طور تاثیرات این احساسات برای مدت زمان طولانی در فرد باقی می ماند. در عین حال زمانیکه افراد بر تاثیرات منفی اولیه ناشی از حوادث بلایای طبیعی غلبه می کنند، مبتلا به اختلال استرسی بعد از ضایعه روانی می شوند.


به گزارش نیچر ورلد نیوز، متخصصان آمریکایی در این بررسی بطور مثال به حادثه طوفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ اشاره کرده و اظهار داشتند: به دنبال وقوع این طوفان مبادرت به خودکشی در بین ساکنان مناطق گرفتار طوفان افزایش دو برابری پیدا کرد. علاوه براین، حدود ۴۹ درصد از ساکنان این مناطق به اختلال های روحی یا روانی از قبیل افسردگی گرفتار شدند.

تغییرات اقلیمی عامل یک سوم از مرگ و میرهای ناشی از گرمای جهان
در عین حال نتایج یک پژوهش تازه نشان میدهد که از هر سه مورد فوت ناشی از گرما یک مورد بر اثر گرمای جهانی است.
آخرین بررسی ها از ارزیابی هزینه های تغییرات اقلیمی بر بشر حاکی از آنست که بیش از یک سوم از مرگ و میرهای ناشی از گرما در جهان بطور مستقیم بر اثر گرمای جهانی است.
هرچند پژوهشگران اظهار داشتند که این تنها قسمتی از خسارت کلی آب و هوایی است و تعداد بیشتری از مردم بر اثر شرایط آب و هوایی شدید همچون طوفان، سیل و خشکسالی که با گرمای جهانی تقویت می شود، جان خودرا از دست می دهند و آمار مرگ و میرهای ناشی از گرما با افزایش دما بصورت تصاعدی رشد می کند.


تعدادی از محققان به بررسی آمار فوتی های ناشی از گرما در ۷۳۲ شهر در سراسر جهان در فاصله سال های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۸ پرداختند و مشخص شد: ۳۷ درصد این موارد ناشی از بالا رفتن دما ناشی از کارهای بشر بوده است.
پژوهشگران تاکید کردند: این موارد فوت ناشی از گرمای جهانی قابل پیشگیری است و بشر بطور مستقیم عامل آنست. بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از گرما که بر اثر تغییرات اقلیمی بوده در شهرهای آمریکای جنوبی بوده است. همین طور جنوب اروپا و آسیا از دیگر کانون های این دسته از موارد مرگ و میر بوده است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از هندوستان تایمز، همین طور حدود ۳۵ درصد از عوامل فوت ناشی از گرما در ایالات متحده را می توان بر اثر تغییرات اقلیمی دانست.



1400/03/11
21:03:52
5.0 / 5
1576
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد