سلامت باشی SalamatBashi.ir
گزارش سلامت باشی؛

افزایش 43 درصدی موارد اومیکرون

افزایش 43 درصدی موارد اومیکرون

اومیکرون درحال تبدیل شدن به سویه غالب است و همانطور که اروپا و آمریکا درگیر آن شده اند، کشور ما هم کم کم به سمت افزایش موارد اومیکرون می رود و این روند می تواند زنگ خطری برای پیک ششم باشد.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، هشدارهای متخصصین علوم پزشکی در کشور جدی شده و سویه اومیکرون به آرامی درحال جابجایی با دلتا است. آن طور که از آمارهای روزانه وزارت بهداشت میتوان برداشت کرد، موارد ابتلاء به اومیکرون به سرعت در حال افزایش می باشد و این در شرایطی است که رعایت پروتکل ها در هفته های اخیر، روند نزولی به خود گرفته و فاصله گذاری های اجتماعی هم برداشته شده است. در اتوبوس ها، مترو، پاساژها، باشگاه های ورزشی، نانوایی ها، مجتمع های تجاری و…، هیچ نشانی از رعایت پروتکل ها مشاهده نمی گردد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر به صورت میانگین میزان رعایت پروتکل ها به ۶۰ درصد رسیده و میزان استفاده از ماسک در نانوایی ها ۵۱.۱۷ درصد بوده است. همینطور استفاده از تهویه در باشگاه های ورزشی سرپوشیده ۵۶.۹۳ درصد بوده است.
این آمارها، می تواند نشانه های خطر گردش ویروس در جامعه باشد. بخصوص سویه اومیکرون که گفته می شود از سرعت انتقال بالاتری نسبت به دلتا برخوردار می باشد.
مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته ی علمی کشوری کووید ۱۹، با عنوان این مطلب که سویه اومیکرون احتمالاً این هفته سویه غالب در کشور خواهد شد، اظهار داشت: این هفته میزان غالب بودن این سویه در بعضی استان ها به صد در صد نزدیک خواهد شد.
وی در ادامه ضمن اشاره به این مورد که وزارت بهداشت درصدی از موارد مثبت ابتلاء به اومیکرون را برای تعیین نوع سویه آزمایش می کند، اضافه کرد: بررسی موارد آزمایش شده نشان داده است از چهار هفته پیش که اولین موارد ابتلاء به اومیکرون در کشور شناسایی شد، هر هفته به صورت متوسط ۱۰ درصد به نسبت ابتلاء به اومیکرون در مقابل ابتلاء به دلتا افزوده شده است.
یونسیان اظهار داشت: در هفته اول نسبت ابتلاء به اومیکرون به ۸ درصد رسید، در هفته دوم این نسبت به ۱۸ درصد رسید، در هفته سوم حدود ۳۳ درصد شد و هفته گذشته نسبت ابتلاء به اومیکرون به ۴۳ درصد رسیده است.
در همین حال، پیام طبرسی عضو کمیته ی علمی کشوری کووید ۱۹، از افزایش ۲۰ درصدی مراجعات سرپایی به دلیل کرونا در هفته گذشته اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به ورود اومیکرون به کشور، احتمال وقوع پیک جدید وجود دارد، اما زمان آغاز آن بستگی به میزان تزریق دوز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی دارد.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره علت پایین بودن آمار واکسیناسیون دوز سوم خاطرنشان کرد: تزریق دوز سوم واکسن کرونا به دو علت می تواند پایین باشد؛ اول آنکه بیشتر افراد در ماه های اخیر واکسینه شده اند و هنوز سه ماه از تزریق نوبت دوم آنها نگذشته است و علت دیگر هم این است که به علت فروکش کردن کرونا مردم احساس می کنند که نیازی به تزریق دوز سوم وجود ندارد، در حالیکه این تصور اشتباه است.
وی تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که هم اکنون بهترین زمان برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا است، چونکه واکسیناسیون پیش از آغاز پیک جدید کرونا با اومیکرون، اثربخشی بهتری خواهد داشت.
عضو کمیته ی علمی کشوری کووید ۱۹، با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده که تزریق دوز سوم واکسن کرونا سبب افزایش سطح ایمنی در مقابل اومیکرون می شود، اضافه کرد: افرادی که دو دوز واکسن کرونا تزریق کرده اند امکان دارد با درصد بیشتری به اومیکرون مبتلا شوند، اما تزریق دوز سوم واکسن کرونا می تواند از ابتلاء و بستری جلوگیری نماید.
از سوی دیگر، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که نشانه های بالینی ابتلاء به سویه اومیکرون در موارد سرپایی با سویه های دیگر کرونا متفاوت است، اظهار داشت: نشانه های موارد خفیف و سرپایی بیشتر شبیه سرماخوردگی شدید می باشد، مثل آبریزش بینی، گلودرد که وجه غالب بیماری هستند و همچنین سرفه و تب.
با توجه به این که پیک های کرونا در کشور ما همواره با فاصله دو ماهه از اروپا رخ می دهد، این احتمال هست که در صورت آغاز پیک ششم با سویه اومیکرون، شرایط کرونایی کشور در ایام پایانی سال، قدری نگران کننده شود.


منبع:

1400/10/30
10:46:35
5.0 / 5
971
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد