سلامت باشی SalamatBashi.ir

با فعالیت ورزشی در مقابل گرما مقاوم شوید

با فعالیت ورزشی در مقابل گرما مقاوم شوید

سلامت باشی: خراسان رضوی فعالیت بدنی می تواند انعطاف پذیری شما را در مقابل گرما افزایش دهد.


تغییرات آب وهوایی موجب موج های گرمای طولانی تر، مکرر و شدیدتر می شود و مهمست که از علایم و نشانه های بیماری در رابطه با گرما آگاه باشید و در صورت شروع احساس ناخوشی، اقدامات لازم را برای خنک شدن انجام دهید.
با ادامه افزایش دمای جهانی، یافتن راه هایی برای سازگاری و مقابله با گرما اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. تغییرات آب وهوایی، شیوع بالای بیماریهای مزمن و سطوح هشداردهنده عدم فعالیت بدنی، سه چالش اصلی ما در قرن بیست و یکم هستند و افزایش فرکانس، مدت و شدت امواج گرما یکی از نشانه های غیرقابل انکار تغییرات آب وهوایی است. برمبنای سناریوهای مختلف آب وهوایی، تا پایان قرن، بین نیم تا سه چهارم جمعیت جهان بیش از ۲۰ روز در سال در معرض گرمای کشنده قرار خواهند گرفت.
تأثیرات آتی رویدادهای گرمای شدید به میزان تغییرات آب وهوایی همین طور به توانایی ما برای انطباق با آن با کمتر شدن حساسیت و لطمه پذیری نسبت به گرما و در نتیجه انعطاف پذیری بیشتر بستگی دارد. پژوهشگران علم فعالیت بدنی و فیزیولوژی محیطی درحال ارزیابی این مورد هستند که که چگونه اتخاذ یک سبک زندگی فعال می تواند ما را برای مقابله با افزایش دمای جهانی مجهزتر کند.
هنگامی که بدن در معرض گرما قرار می گیرد، چندین واکنش را برای دفع آن به کار می گیرد. نخستین مورد به تصمیمات رفتاری ما برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض آن مانند جستجوی یک مکان خنک، روشن کردن یک فن یا کاهش فعالیت بدنی بستگی دارد همچنین، مغز پاسخ های فیزیولوژیکی را فعال می کند که خارج از کنترل ما هستند. رگ های خونی در پوست برای افزایش جریان خون گشاد می شوند و غدد عرق فعالیت خودرا برای دفع بیشتر عرق می افزایند.


بدین سبب جای تعجب نیست که هر عاملی که بر این پاسخ ها تأثیر می گذارد، می تواند توانایی بدن برای واکنش مناسب به قرار گرفتن در معرض گرما را تغییر دهد.
بااینکه گرما همه ما را تحت تاثیر قرار می دهد اما شواهد نشان میدهد که گروههای خاصی از افراد نسبت به آن حساس تر هستند و لطمه پذیری آنان را بیشتر می کند.
برخی از عوامل فردی ازجمله سن، مشکلات سلامتی زمینه ای مانند بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲، استفاده از برخی داروها، اضافه وزن یا چاقی، عملکرد پایین و توانایی های شناختی و تناسب اندام قلبی تنفسی همگی با کاهش تحمل گرما و خطر بیشتر مبتلاشدن به مشکلات سلامتی در رابطه با گرما مرتبط هستند. این در ارقام بهداشت عمومی منعکس شده است برای اینکه این عوامل با افزایش ریسک بستری شدن در بیمارستان یا مرگ در طول یک رویداد گرمای شدید مرتبط هستند.
جالب توجه است که از میان خیلی از عوامل خطر برای ایجاد مشکلات سلامتی در رابطه با گرما، می توان با اتخاذ یک سبک زندگی سالم و فعال از چندین مورد جلوگیری کرد. در حقیقت، انجام فعالیت بدنی منظم در زندگی می تواند به مفهوم مجهز بودن بهتر برای مقابله با افزایش دمای جهانی باشد.
با بوجودآوردن سازگاری فیزیولوژیکی که ظرفیت دفع گرما (افزایش تولید عرق) و پتانسیل فیزیولوژیکی بدن (افزایش ذخیره قلبی عروقی) را بیشتر می کند، در نتیجه تحمل گرما بیشتر می شود و به پاسخگویی به نیازهای بالا رفته روی سیستم قلبی عروقی در هنگام استرس گرمایی کمک می کند؛ بدین سبب فعالیت بدنی می تواند سهم مهمی در توانایی ما برای سازگاری با افزایش دمای جهانی داشته باشد و انعطاف پذیری فردی و اجتماعی ما را افزایش دهد.


با این وجود، توجه به این نکته مهمست که برخی از عوامل خطر ازجمله برخی اختلالات سلامت روان، وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین و دسترسی محدود به محلهای خنک یا دارای تهویه مطبوع بطور مستقیم ازطریق یک سبک زندگی سالم و فعال قابل تغییر نیستند همین طور به خوبی ثابت شده است، افرادی که طی دوره گرما فعالیت بدنی شدید تا متوسط دارند بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به مشکلات بهداشتی در رابطه با گرما هستند.
حال سوال این است که آیا نسل بعدی به اندازه کافی برای مقابله با این چالش مجهز است. در کانادا، شیوع چاقی در میان نوجوانان پنج تا ۱۷ ساله در ۳۰ سال قبل حدودا سه برابر شده است. هم اکنون، بیش از ۹ نفر از هر ۱۰ جوان، دستورالعمل های ورزش کانادا را رعایت نمی کنند و در سرتاسر جهان هم همچنین است.
چنین روندهایی نشان میدهد که جوانان امروزی ممکنست کمتر گرما را تحمل کنند، در صورتیکه بطور فزاینده ای در معرض گرما قرار می گیرند و از نظر بهداشت عمومی، این مساله نگران کننده است. حفظ فعالیت بدنی منظم و تناسب اندام کافی در زندگی می تواند جوانان را برای رویارویی با این چالش ها مجهزتر کند.
توجه به این نکته مهمست که فعالیت بدنی به تنهایی ممکنست برای صیانت از ما در مقابل اثرات گرمای شدید کافی نباشد همین طور مهمست که هیدراته بمانید، لباس مناسب بپوشید و از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید در گرمترین ساعات روز اجتناب کنید.
منابع

downtoearth.org.in

lifetechnology.com

weforum.org




منبع:

1402/05/27
21:39:59
5.0 / 5
413
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد