متخصص تغذیه تاكید كرد؛
افراد سالم هر روز یک عدد تخم مرغ بخورند
به گزارش سلامت باشی، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اهمیت مصرف روزانه یو عدد تخم مرغ در افراد سالم تاکید نمود.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: این خاصیت تخم مرغ به سبب دارا بودن مواد مغذی استثنایی همچون پروتئین باکیفیت و مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی است. وی با اعلان اینکه تخم مرغ بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن را داراست اضافه کرد: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه A و B به شمار می آید و نیاز بدن به ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تامین می کند. بگفته فزونی، املاح مهم دیگری نیز شامل روی، سلنیم و آهن نیز در تخم مرغ وجود دارند. وی با اشاره به باورهای نادرست درباره ی این ماده غذایی باارزش تصریح کرد: در دهه های گذشته تخم مرغ جایگاه مناسبی در سبد غذایی خانوار نداشت برای اینکه تصور می شد با مصرف آن کلسترول خون و در نتیجه بیماریهای قلبی عروقی بیشتر می شود. فزونی با اشاره به این که برمبنای نتایج مطالعات در تولید کلسترول خون بدن اسیدهای چرب مضر (اشباع و ترانس) نقش دارند، اظهار داشت: فقط یک سوم اسیدهای چرب تخم مرغ از نوع اشباع هستند و دوسوم باقیمانده اسیدهای چرب غیراشباع است. رییس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به این که برای تشویق مردم به مصرف تخم مرغ و بهره مندی کامل از این ماده غذایی شعار" هر انسان سالم یک تخم مرغ در روز" مطرح گردیده است، اشاره کرد: مصرف تخم مرغ در افراد سالم و افرادی که به این ماده غذایی آلرژی ندارند همچون زنان حامله و شیرده، کودکان و نوجوانان درحال رشد، ورزشکاران وتمامی بزرگسالان سالم به سبب ارزش غذایی بالا سفارش می شود. فزونی با اشاره به این که مصرف یک تخم مرغ در روز در افراد سالم بلامانع است، تصریح کرد: در افرادی که دارای بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، چاقی و…، هستند، ضمن مشاوره با پزشک و کارشناس تغذیه میزان مصرف برمبنای شرایط فرد تعیین می شود اما بطور کلی مصرف سه عدد تخم مرغ در هفته به طور معمول مشکلی ایجاد نمی نماید. رییس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: باید از خوردن غذاهای چرب و شور همراه تخم مرغ خودداری شود و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن باشد. به گفته ی ایشان، یک تخم مرغ بزرگ حدود ۷۲ کیلوکالری انرژی و ۶.۳ گرم پروتئین دارد. ۳.۶ گرم پروتئین در سفیده تخم مرغ و ۲.۷ گرم در زرده تخم مرغ قرار دارد. فزونی با اشاره به نحوه مصرف تخم مرغ در کودکان اظهار داشت: همزمان با شروع تغذیه تکمیلی کودک (از ۶ ماهگی) و بعد از شروع تغذیه با فرنی یا حریره بادام می توان پوره یا شکل نرم شده تخم مرغ بطورکامل پخته شده (شامل سفیده و زرده) را به تدریج و به میزان کم در برنامه غذایی کودک اضافه کرد. وی اشاره کرد: مصرف تخم مرغ خام یا تخم مرغ عسلی که خوب پخته نشده به کودک ممنوع می باشد. بگفته فزونی، اگر کودک به تخم مرغ آلرژی دارد باید از برنامه غذایی او حذف و جایگزین مناسب بجای تخم مرغ در نظر گرفته شود.
منبع: سلامت باشی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب